Pekmezli Aşure Tarifi
Pekmezli Aşure Tarifi Mis İçin Malzemeler
- 1 kase aşurelik buğday (Dövme)
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış fasulye
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase kuru üzüm
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı ceviz
- Susam 1-2 yemek kaşığı
- Tarçın 1 çay kaşığı
- Çörek otu 1 yemek kaşığı
- Bir çimdik tuz
- 1 kase pekmez
- 1 kase şeker
Pekmezli Aşure Tarifi Mis Yapılışı
- Fasulye ve nohut bir gün önceden ıslatılarak önceden haşlanır.
- Tencerenin içine aşurelik buğday alınır üzeri geçecek kadar su ile doldurup haşlanmaya bırakılır.
- Su bittikçe ilave edilir.
- Bu arada bir çimdik tuz atılır.
- Haşlamış olduğumuz aşurelik buğdayın üzerine fasulye ve nohut bırakılır sonra üzeri su ile doldurulur( bu su miktarına kendiniz ayarlayabilirsiniz).
- Kaynamaya başlayınca içerisine kuru üzüm kuru kayısı ve bir kase pekmez bir kase şeker ilave edilir( şeker miktarını kontrolü bırakalım) ve kaynamaya bırakılır.
- Bu arada cevizli fındık ayrı bir tavada hafif kavrulur( varsa içerisine fıstık da bırakabiliriz).
- Kaynadıktan sonra kıvamı ve şekeri kontrol edilip koyu ise tekrar su şekeri azsa ilave edilir.
- Altını kapatıp ceviz ve fındık üzerine susam çörekotu ve tarçın atılır ve karıştırılır.
Servise hazır.
Afiyet olsun 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder