Teremyağlı Browni Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 1 su bardağı teremyağ
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 1 paket çikolata sos
Islatmak için
- Yarım çay bardağı teremyağ
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Teremyağlı Browni Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır, köpürene kadar.
- Diğer malzemeleri eklenip karıştırılıp dikdörtgen borcama dökülür.
- 170 derece de kontrollü pişirilir.
- Keki ıslatmak için sos hazırlanır. Küçük tencereye teremyağ ,süt ,kakao ,şeker alınır 1 taşım kaynatılır kapatılıp soğuması beklenir.
- Çikolata sosu da paketteki talimat ile hazırlanır.
- Pişen kekin üzerine ilk sıcağı çıkınca önce kaynatıp soğuttunuz süt ,kakao ,şeker, yağ karışımı dökülür o çektikten sonra soğuyan çikolata sos dökülür afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder