12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Browni Tarifi

Teremyağlı Browni Tarifi İçin Malzemeler

Kek için
  • 1 su bardağı teremyağ
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 paket çikolata sos
Islatmak için
  • Yarım çay bardağı teremyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Teremyağlı Browni Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şeker çırpılır, köpürene kadar.
  2. Diğer malzemeleri eklenip karıştırılıp dikdörtgen borcama dökülür.
  3. 170 derece de kontrollü pişirilir.
  4. Keki ıslatmak için sos hazırlanır. Küçük tencereye teremyağ ,süt ,kakao ,şeker alınır 1 taşım kaynatılır kapatılıp soğuması beklenir.
  5. Çikolata sosu da paketteki talimat ile hazırlanır.
  6. Pişen kekin üzerine ilk sıcağı çıkınca önce kaynatıp soğuttunuz süt ,kakao ,şeker, yağ karışımı dökülür o çektikten sonra soğuyan çikolata sos dökülür afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder