Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adetmilföy yaprağı(dikdörtgen şeklinde)
- 100-150 gramkıyma
- 1/2 adetsoğan
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkimyon
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıpul biber
- 1 yemek kaşığısıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)
- 1 yemek kaşığı (silme)tereyağı(milföyün üzeri için)
Mantı için:
- 1 kaseyoğurt(200 g)
- 1 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığı (tepeleme)tereyağı
- 1 tatlı kaşığıpul biber
Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir kase içerisine alın. Soğanı üzerine rendeleyin ve tüm baharatları ekleyip yoğurun.
- Oda sıcaklığında bekleyip hafifçe yumuşamış dikdörtgen milföy hamurunu kesme tahtasına yerleştirin. 8 eşit kare parçaya kesin.
- 1 çay kaşığı kadar kıymalı harçtan kare hamurların içerisine yerleştirin.
- Önce kare hamurun uçlarını birleştirerek kapatın. Ardından elde ettiğiniz mantıyı hafifçe yuvarlayarak şeklini düzeltin.
- Sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak bir tepsi içerisine hazırladığınız mantıları yerleştirin. 48 adet mantı elde edene dek katlama ve yuvarlama aşamalarını tekrar edin.
- Fırına vermeden önce bir fırçayla tereyağını mantıların üzerine sürün. 170 derece fansız fırında 40 dakika pişirin, ardından 180 dereceye çıkarıp fanlı fırında 10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin. Servis etmeden önce sarımsaklı yoğurt ve pul biberle eritilmiş tereyağlı sosunu üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder