12 Eylül 2020 Cumartesi

Şeftali Suyu Tarifi

Şeftali Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 1 litre içme suyu
  • 1 su bardağı toz şeker

Şeftali Suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeftalileri bol su ile yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • Ardından ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
  • Şeftalileri boyutuna göre 5-6 parçaya bölün.
  • Düdüklü tencerenin içerisine şeftali ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Şeker görünmeyecek bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı 8 dakika pişirin. Ardından blenderdan geçirerek cam kavanozlara veya şişelere aktarın.
  • Şeftali suyu oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
  • Servis edeceğiniz zaman yarım bardak şeftali püresine, yarım bardak içme suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şeftali Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız cam kavanoz veya şişelere sıcak su ile sterilize edin. Kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Eğer şeftalilerin kabuklarını soymazsanız, meyve suyunun içerisinde kabuk parçaları olur.
  • Şeftalilerin olgun ve sulu olması, meyve suyunun lezzetini arttıracaktır.
  • Tarife başlamadan önce şeftalinin tadına bakın. Tadına göre şeker miktarını daha iyi ayarlayabilirsiniz.
1 Bardak Şeftali Suyu Kaç Kalori?
  • Şeftali suyunun bir bardağı, yaklaşık 115 kaloridir. C vitamini, lif ve potasyum bakımından zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder