Şeftali Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram şeftali
- 1 litre içme suyu
- 1 su bardağı toz şeker
Şeftali Suyu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeftalileri bol su ile yıkayın ve kabuklarını soyun.
- Ardından ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
- Şeftalileri boyutuna göre 5-6 parçaya bölün.
- Düdüklü tencerenin içerisine şeftali ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
- Şeker görünmeyecek bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Karışımı 8 dakika pişirin. Ardından blenderdan geçirerek cam kavanozlara veya şişelere aktarın.
- Şeftali suyu oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
- Servis edeceğiniz zaman yarım bardak şeftali püresine, yarım bardak içme suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şeftali Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız cam kavanoz veya şişelere sıcak su ile sterilize edin. Kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz.
- Eğer şeftalilerin kabuklarını soymazsanız, meyve suyunun içerisinde kabuk parçaları olur.
- Şeftalilerin olgun ve sulu olması, meyve suyunun lezzetini arttıracaktır.
- Tarife başlamadan önce şeftalinin tadına bakın. Tadına göre şeker miktarını daha iyi ayarlayabilirsiniz.
1 Bardak Şeftali Suyu Kaç Kalori?
- Şeftali suyunun bir bardağı, yaklaşık 115 kaloridir. C vitamini, lif ve potasyum bakımından zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder