Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay fincanı pirinç
- 3 çay fincanı su
- Yarım çay fincanı arpa şehriye
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinci çok hırpalamadan yıkayıp süzelim.
- Tereyağını (sıvı yağ da kullanabilirsiniz) tencerede eritelim. Arpa şehriyeleri tencereye alıp rengi koyulaşana kadar kavuralım.
- Pirinci tencereye ekleyip yine hırpalamadan biraz kavuralım.
- Üzerine 3 bardak kaynar suyumuzu ekleyelim ocağın ayarını en kısık dereceye getirelim.
- Tuzu ekleyip tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Pilavı mutlaka çok kısık ateşte pişirin, yoksa suyu hızlı çeker ve pirinç çok diri kalır.
- Pilavı olduğunu anlamanın bir kaç yöntemi var.Tencereden artık buhar çıkmıyorsa.Pilavın üzerinde göz göz delikler oluştuysa.
- Pirinç tüm suyu çekince ocağı kapatalım, pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatalım. Tencerenin üzerine bir mutfak havlusu kapatabilirsiniz.
- 10-15 dakika demlensin.
Afiyet olsun. 🍽️😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder