11 Eylül 2020 Cuma

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay fincanı pirinç
  • 3 çay fincanı su
  • Yarım çay fincanı arpa şehriye
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci çok hırpalamadan yıkayıp süzelim.
  2. Tereyağını (sıvı yağ da kullanabilirsiniz) tencerede eritelim. Arpa şehriyeleri tencereye alıp rengi koyulaşana kadar kavuralım.
  3. Pirinci tencereye ekleyip yine hırpalamadan biraz kavuralım.
  4. Üzerine 3 bardak kaynar suyumuzu ekleyelim ocağın ayarını en kısık dereceye getirelim.
  5. Tuzu ekleyip tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  6. Pilavı mutlaka çok kısık ateşte pişirin, yoksa suyu hızlı çeker ve pirinç çok diri kalır.
  7. Pilavı olduğunu anlamanın bir kaç yöntemi var.Tencereden artık buhar çıkmıyorsa.Pilavın üzerinde göz göz delikler oluştuysa.
  8. Pirinç tüm suyu çekince ocağı kapatalım, pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatalım. Tencerenin üzerine bir mutfak havlusu kapatabilirsiniz.
  9. 10-15 dakika demlensin.
Afiyet olsun. 🍽️😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder