11 Eylül 2020 Cuma

Kireç Suyuna Yatırılmış Muhteşem Kayısı Reçeli Tarifi

Kireç Suyuna Yatırılmış Muhteşem Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kayısı
  • 1, 5 kg şeker
  • 3-4 tane limon tuzu
  • Yarım kilo sönmüş kireç

Kireç Suyuna Yatırılmış Muhteşem Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım kilo kadar sönmüş kireci azı kapaklı bir kaba koyun içine biraz su ekleyin.
  2. Çıkan suyu geniş bir leğene alın suyla doldurun.
  3. Kayısıları bol suda yıkayın, kabuklarını soyun.
  4. Uzun kürdanla içinden ittirip kayısıları çok fazla parçalamadan çekirdeğini çıkarın.
  5. Çekirdeğini çıkardığınız kayısıları kireçli suya atın yarım saat bekletin arada bir karıştırın ,sertleştiğini göreceksiniz, bol suyla durulayın.
  6. Tencereye alın üzerine şekeri dökün.
  7. Ben bekletmedim ocağa hemen koydum.
  8. Suyunu bırakacak kaynamaya kalkınca biraz daha kalsın ocakta.
  9. Beyaz köpüğünü alın ekşitebilir reçeli, limon tuzu da ekleyin reçelin kıvamı ağırlaşınca ocaktan alın .
  10. Sıcak sıcak kavanozlara koyup azını kapatın, inanın uğraştığınıza değecek .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder