Kireç Suyuna Yatırılmış Muhteşem Kayısı Reçeli Tarifi
Kireç Suyuna Yatırılmış Muhteşem Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kayısı
- 1, 5 kg şeker
- 3-4 tane limon tuzu
- Yarım kilo sönmüş kireç
Kireç Suyuna Yatırılmış Muhteşem Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yarım kilo kadar sönmüş kireci azı kapaklı bir kaba koyun içine biraz su ekleyin.
- Çıkan suyu geniş bir leğene alın suyla doldurun.
- Kayısıları bol suda yıkayın, kabuklarını soyun.
- Uzun kürdanla içinden ittirip kayısıları çok fazla parçalamadan çekirdeğini çıkarın.
- Çekirdeğini çıkardığınız kayısıları kireçli suya atın yarım saat bekletin arada bir karıştırın ,sertleştiğini göreceksiniz, bol suyla durulayın.
- Tencereye alın üzerine şekeri dökün.
- Ben bekletmedim ocağa hemen koydum.
- Suyunu bırakacak kaynamaya kalkınca biraz daha kalsın ocakta.
- Beyaz köpüğünü alın ekşitebilir reçeli, limon tuzu da ekleyin reçelin kıvamı ağırlaşınca ocaktan alın .
- Sıcak sıcak kavanozlara koyup azını kapatın, inanın uğraştığınıza değecek .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder