Tavuk Şavarma Tarifi
Tavuk Şavarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 adet yufka ya da lavaş
- 15 yaprak marul
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı nane
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık olandan)
- 3 yemek kaşığı acı kırmızı pulbiber
Tavuk Şavarma Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavukları küp küp doğruyoruz ve tencere ya da geniş bir tavaya koyup suyunu salıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tavuklar suyunu salınca 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 çay kaşığı tuz koyup tekrar çeviriyoruz.
- Tavuklar pişerken gelin şavarmanın asıl maddesi acı sosumuzu yapalım.
- Tavaya 1 su bardağı zeytinyağını 5 yemek kaşığı salçayı koyup ocağın altını açıyoruz.
- Salçayı iyicene eziyoruz ve daha sonra 3 yemek kaşığı acı biberide ekliyoruz. Ve sosumuz hazır.
- Yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurdu geniş bir kaseye alıp biraz su ile eziyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.
- Mayonezde katıyoruz. Tuz, kekik ve naneyi de katıyoruz.
- Rendelediğimiz sarımsakları da ekliyoruz ve yoğurt sosumuzda hazır.
- Yıkadığımız marul yapraklarını ince ince kıyıyoruz.
- Tavuklar pişince artık dürümlerimizi hazırlayabiliriz.
- Yufka ya da lavaş tercih size kalmış.
- Tezgaha koyuyoruz ilk önce marulları sonra yoğurt sosumuzdan koyuyoruz sonra da tavuklarımızı koyup sarıp dürüm yapıyoruz.
- Yerken acı sosu hep üstüne ilave ederek yiyoruz. Benim tavsiyem. ☺️afiyet olsun. ☺️😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder