10 Eylül 2020 Perşembe

Taze Fasulye Kavurma Tarifi

Taze Fasulye Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 6/7adet sivri biber
  • 6/7 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağ(yaklaşık 100 gr)
  • Pulbiber-tuz

Taze Fasulye Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp her birini küçük parçalara böldükten sonra 20 dk haşlıyoruz. (altı açık olsun) iyi haşlanması yumuşak olması önemli.
  2. Yan tarafta sivri biber ve sarımsakları küçük doğrayıp havanda ikisini bir iyice dövüyoruz( özü çıksın ki iyice tat versinler).
  3. Tencerede eriştiğinizde tereyağın üzerine biber sarımsak karışımı pul biberimizi ekleyip 2-3 dk kavurup üzerine haşlayıp süzdüğümüz fasulyeleri ekliyoruz ağzı açık şekilde 5 dk kavuruyoruz ve tadına bayılacaksınız:).
Afiyetler olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder