Taze Fasulye Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 6/7adet sivri biber
- 6/7 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ(yaklaşık 100 gr)
- Pulbiber-tuz
Taze Fasulye Kavurma Tarifi Yapılışı
- Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp her birini küçük parçalara böldükten sonra 20 dk haşlıyoruz. (altı açık olsun) iyi haşlanması yumuşak olması önemli.
- Yan tarafta sivri biber ve sarımsakları küçük doğrayıp havanda ikisini bir iyice dövüyoruz( özü çıksın ki iyice tat versinler).
- Tencerede eriştiğinizde tereyağın üzerine biber sarımsak karışımı pul biberimizi ekleyip 2-3 dk kavurup üzerine haşlayıp süzdüğümüz fasulyeleri ekliyoruz ağzı açık şekilde 5 dk kavuruyoruz ve tadına bayılacaksınız:).
Afiyetler olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder