11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi

Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Ceviz
  • 150 gr teremyağ(eritilmiş)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimize su ve sütü ılık hale getirerek başlayalım .
  2. Maya ve şekeri de katıp mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekleyelim.
  3. Ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım siz de dikkatlice un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Mayalanması için 1 saat hamurumuzu dinlendirelim mayası gelen hamuru 8 eşit parçaya bölüp istediğiniz gibi açalım.
  5. İçine eritilmiş teremyağ sürüp ceviz ekleyelim ve kıvıralım.
  6. Dikdörtgen borcama dizelim .
  7. Hepsini aynı şekil yaptıktan sonra dilimleyelim ve yumurta sarısı sürelim.
  8. İsteğe bağlı haşhaş da ekleyerek 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder