Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Ceviz
- 150 gr teremyağ(eritilmiş)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Haşhaş
Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi Yapılışı
- Tarifimize su ve sütü ılık hale getirerek başlayalım .
- Maya ve şekeri de katıp mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekleyelim.
- Ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım siz de dikkatlice un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Mayalanması için 1 saat hamurumuzu dinlendirelim mayası gelen hamuru 8 eşit parçaya bölüp istediğiniz gibi açalım.
- İçine eritilmiş teremyağ sürüp ceviz ekleyelim ve kıvıralım.
- Dikdörtgen borcama dizelim .
- Hepsini aynı şekil yaptıktan sonra dilimleyelim ve yumurta sarısı sürelim.
- İsteğe bağlı haşhaş da ekleyerek 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder