Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane patlıcan
- Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için patlıcanları)
Kıyma sosu için;
- 200gr kıyma
- 1 baş soğan
- 1 yeşil biber
- 1 domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Beşemel sosu için;
- 1 buçuk yemek kaşığı teremyağ
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt(200ml bardak ölçüsü)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı nuskat(isteğe bağlı)
Salça sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağından iki parmak eksik su
- Biraz tuz
- Biraz kara biber
Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları bir parmak kalınlığında yuvarlak kesin .
- 15 dakika tuzlu suda bekletin .
- Bir tavaya teremyağ koyun, soğanları küp doğrayın ,biraz kavurun.
- Biberleri ince doğrayıp ekleyin ,sarımsağı rendeleyin veya ezin .
- Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun, küp doğrayın.
- Sarımsakla birlikte tavaya ekleyip kavurun.
- Salça ve kıymayı suyu dokun hepsini güzelce pişirin .
- Tuz ve karabiber kimyonu da sonunda ekleyin kıymanız hazır beklesin.
- Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt peçete veya mutfak havlusu ile iyice kurulayın .
- Tavaya bol sıvı yağ dökün ,kuruladığınız patlıcanları kızartın eğer çok yağ patlıyorsa yağınıza bir çimdik tuz atın.
- Kızaran patlıcanlarınızı tavadan alıp kağıt peçete serili tabağa koyun fazla yağını çeksin peçete patlıcanların.
- Beşamel sosunu hazırlayalım, tavaya bir buçuk yemek kaşığı teremyağ, bir buçuk yemek kaşığı un koyun ve güzelce unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Bir buçuk su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpıcı ile çırpın, kıvam alan sosunuza tuz karabiber ve varsa çok az muskat ekleyin kapatın.
- Salça sosu için; kıymayı kaçırdığınız tavaya bir yemek kaşığı salça ve suyu dökün kaynatın, tuz ve kara biber ekleyin arzunuza göre.
- Bütün malzemeler hazır önce borcama patlıcanları dizin.
- Bir kaşık ile ortasını bastırın, hafif çukurluk olsun .
- Üzerine kıymanızdan bol bol koyun.
- Elinize destek verin, kenarlardan düşmesin .
- Üzerine beşamel sosunu dökün.
- Sonra rendelenmiş kaşar peyniri koyun .
- Salçalı sosunuzuda borcama dökün.
- 240 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin .
Afiyet olsun harika bir tarif teremyağ ile dahada lezzetli oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder