12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi

Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan
  • Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için patlıcanları)
Kıyma sosu için;
  • 200gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Beşemel sosu için;
  • 1 buçuk yemek kaşığı teremyağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı süt(200ml bardak ölçüsü)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı nuskat(isteğe bağlı)
Salça sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağından iki parmak eksik su
  • Biraz tuz
  • Biraz kara biber

Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle patlıcanları bir parmak kalınlığında yuvarlak kesin .
  2. 15 dakika tuzlu suda bekletin .
  3. Bir tavaya teremyağ koyun, soğanları küp doğrayın ,biraz kavurun.
  4. Biberleri ince doğrayıp ekleyin ,sarımsağı rendeleyin veya ezin .
  5. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun, küp doğrayın.
  6. Sarımsakla birlikte tavaya ekleyip kavurun.
  7. Salça ve kıymayı suyu dokun hepsini güzelce pişirin .
  8. Tuz ve karabiber kimyonu da sonunda ekleyin kıymanız hazır beklesin.
  9. Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt peçete veya mutfak havlusu ile iyice kurulayın .
  10. Tavaya bol sıvı yağ dökün ,kuruladığınız patlıcanları kızartın eğer çok yağ patlıyorsa yağınıza bir çimdik tuz atın.
  11. Kızaran patlıcanlarınızı tavadan alıp kağıt peçete serili tabağa koyun fazla yağını çeksin peçete patlıcanların.
  12. Beşamel sosunu hazırlayalım, tavaya bir buçuk yemek kaşığı teremyağ, bir buçuk yemek kaşığı un koyun ve güzelce unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  13. Bir buçuk su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpıcı ile çırpın, kıvam alan sosunuza tuz karabiber ve varsa çok az muskat ekleyin kapatın.
  14. Salça sosu için; kıymayı kaçırdığınız tavaya bir yemek kaşığı salça ve suyu dökün kaynatın, tuz ve kara biber ekleyin arzunuza göre.
  15. Bütün malzemeler hazır önce borcama patlıcanları dizin.
  16. Bir kaşık ile ortasını bastırın, hafif çukurluk olsun .
  17. Üzerine kıymanızdan bol bol koyun.
  18. Elinize destek verin, kenarlardan düşmesin .
  19. Üzerine beşamel sosunu dökün.
  20. Sonra rendelenmiş kaşar peyniri koyun .
  21. Salçalı sosunuzuda borcama dökün.
  22. 240 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin .
Afiyet olsun harika bir tarif teremyağ ile dahada lezzetli oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder