10 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Bir tutam tuz
Tavuk sote için
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber (İsteğe bağlı)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet domates
  • Baharatlar isteğe göre (Ben tuz, karabiber,kekik kullandım)
Üzeri için
  • Kaşar
Güveç kaplarını yağlamak için
  • Teremyağ

Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle aldığımız patatesleri haşlıyoruz. (kaynar su kullanırsak ve patatesleri bölersek bu işlem daha hızlı olur)
  2. Haşlanan patateslere sıcakken teremyağ ve tuz ekleyip eziyoruz püre haline getiriyoruz.
  3. Tavamıza az sıvı yağ koyup tavuklarımızı küp küp doğrayıp atıyoruz.
  4. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz ve sonrasında soğan, biber, domates ekleyip kavuruyoruz baharatları da ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Güveç kaplarımızı yağlıyoruz ve önce patates püresi sonra tavuk sote sonra tekrar patates püresi en üzeri içinde kaşar koyup fırına atıyoruz.
  6. 200 derecede kaşarların üzeri kızarana kadar bekliyoruz ve alıyoruuzz🌸🌸 herkese afiiyet olsuunn🌸🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder