Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için
- 4-5 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Bir tutam tuz
Tavuk sote için
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber (İsteğe bağlı)
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet domates
- Baharatlar isteğe göre (Ben tuz, karabiber,kekik kullandım)
Üzeri için
- Kaşar
Güveç kaplarını yağlamak için
- Teremyağ
Teremyağlı Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle aldığımız patatesleri haşlıyoruz. (kaynar su kullanırsak ve patatesleri bölersek bu işlem daha hızlı olur)
- Haşlanan patateslere sıcakken teremyağ ve tuz ekleyip eziyoruz püre haline getiriyoruz.
- Tavamıza az sıvı yağ koyup tavuklarımızı küp küp doğrayıp atıyoruz.
- Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz ve sonrasında soğan, biber, domates ekleyip kavuruyoruz baharatları da ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Güveç kaplarımızı yağlıyoruz ve önce patates püresi sonra tavuk sote sonra tekrar patates püresi en üzeri içinde kaşar koyup fırına atıyoruz.
- 200 derecede kaşarların üzeri kızarana kadar bekliyoruz ve alıyoruuzz🌸🌸 herkese afiiyet olsuunn🌸🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder