Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze börülce
- 2 adet kutu soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet ortaboy havuç (rendelenecek)
- 1 adet iri domates (rendelenecek)
- 2 diş sarimsak
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi Yapılışı
- Soğan ve sarımsaklarımızı minik doğrayalım.
- Tencereye yağımızı alalım, soğan ve sarımsakları biraz yağda kavuralım arkasından rendelenmiş havuçlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Not: havuç tatlı olduğundan şeker ilave etmedim dileyen 1 tutam edebilir.
- Börülcelerimizi yıkayıp 2 ye bölelim ve tencereye ilave edelim.
- Üzerine domates rendesi, tuz karabiber ekleyelim ve kapağını kapatalım.
- İlk 10 dk harlı daha sonra kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kaynatalım. Börülceniz kalın ise tencereye yarım su bardağı ekleyebilirsiniz.
- Yemek tamamıyla piştikten sonra altını kapatıp ve biraz ılımaya bırakın daha sonra servis yapınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder