10 Eylül 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze börülce
  • 2 adet kutu soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ortaboy havuç (rendelenecek)
  • 1 adet iri domates (rendelenecek)
  • 2 diş sarimsak
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi Yapılışı


  1. Soğan ve sarımsaklarımızı minik doğrayalım.
  2. Tencereye yağımızı alalım, soğan ve sarımsakları biraz yağda kavuralım arkasından rendelenmiş havuçlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Not: havuç tatlı olduğundan şeker ilave etmedim dileyen 1 tutam edebilir.
  3. Börülcelerimizi yıkayıp 2 ye bölelim ve tencereye ilave edelim.
  4. Üzerine domates rendesi, tuz karabiber ekleyelim ve kapağını kapatalım.
  5. İlk 10 dk harlı daha sonra kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kaynatalım. Börülceniz kalın ise tencereye yarım su bardağı ekleyebilirsiniz.
  6. Yemek tamamıyla piştikten sonra altını kapatıp ve biraz ılımaya bırakın daha sonra servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder