Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kavrulmuş un
- 125 gr teremyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Kavrulmamış olarak ekliyoruz 1 su bardağına yakın kullandım azar azar ekleyin)
Üzeri için tercihen
- Kahvaltılık çikolata ve fındık kullandım dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyemizin yapımına ilk olarak 2 bardak unu kavurarak başlayalım. Unu yağsız tavaya alıp altını çok açmadan karıştırarak kavuralım.
- İstediğimiz rengi aldıktan sonra unu soğuyana dek kenarı alalım.
- Yoğurma kabına kavrulmuş soğumuş un ve diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
- Üzerine azar azar normal unumuzdan ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarladıktan sonra bir kapak yardımıyla kenarlarından çizgiler oluşturalım.
- Hamurun ortasını parmağımızla çukur oluşturup 180 derece ısınmış fırında pişirelim.
- Pişen soğuyan kurabiyelerin üzerini kahvaltılık çikolatayla doldurup fındık yerleştirelim.
- Üzerine birşey koymadan yapabilirsiniz veya sadece fındık koymak istersenizde tepsiye dizerken ortasına fındık dizebilirsiniz. Kurabiyenizin altı kızardığında pişmiştir.Afiyet şifa olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder