11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş un
  • 125 gr teremyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Kavrulmamış olarak ekliyoruz 1 su bardağına yakın kullandım azar azar ekleyin)
Üzeri için tercihen
  • Kahvaltılık çikolata ve fındık kullandım dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kurabiyemizin yapımına ilk olarak 2 bardak unu kavurarak başlayalım. Unu yağsız tavaya alıp altını çok açmadan karıştırarak kavuralım.
  2. İstediğimiz rengi aldıktan sonra unu soğuyana dek kenarı alalım.
  3. Yoğurma kabına kavrulmuş soğumuş un ve diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  4. Üzerine azar azar normal unumuzdan ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  5. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarladıktan sonra bir kapak yardımıyla kenarlarından çizgiler oluşturalım.
  6. Hamurun ortasını parmağımızla çukur oluşturup 180 derece ısınmış fırında pişirelim.
  7. Pişen soğuyan kurabiyelerin üzerini kahvaltılık çikolatayla doldurup fındık yerleştirelim.
  8. Üzerine birşey koymadan yapabilirsiniz veya sadece fındık koymak istersenizde tepsiye dizerken ortasına fındık dizebilirsiniz. Kurabiyenizin altı kızardığında pişmiştir.Afiyet şifa olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder