11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Kaşık Kaşık Yedirten Puding Tarifi

Teremyağlı Kaşık Kaşık Yedirten Puding Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz pudingi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram teremyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram beyaz çikolata
Kakaolu pudingi için
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
Üzeri için

Teremyağlı Kaşık Kaşık Yedirten Puding Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce beyaz pudingimizi hazırlayalım. Derin bir tencereye teremyağımızı koyalım ve erimeye bırakalım sonra bir su bardağı unu döküp kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  2. Sonra bir litre sütümüzü döküp çırpma teliyle seri bir şekilde karıştıralım.
  3. Bir su bardağı şekerimizi de ilave edip orta derece ocakta koyu kıvam alana kadar karıştıralım ve kıvamı koyu olunca içine 100 gram beyaz çikolatamızı atıp ocaktan alalım.
  4. Sıcaklığı ile çikolata eriyor tekrar karıştırıyoruz bu aşamada.
  5. Sonra yapacağımız kaselere paylaştırıyoruz ve soğumakta bırakıyoruz 👍
  6. Sonra tekrar derin bir kaba kakao lu bütün malzemeleri soğuk olarak koyuyoruz.
  7. Bitter çikolata hariç tekrar ocağı orta derece ye alıp bütün malzemeyi çırpma teli ile çırpalım ve sürekli karıştıralım koyu kıvam alana kadar ocağın başından hiç ayrılmıyoruz yani koyu kıvam alınca aynı işlemi yapıyoruz.
  8. 100 gram bitter çikolata katıp ocaktan alınıyoruz ve soğumuş olan beyaz pudingin üzerine döküyoruz.
  9. En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine kakao serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder