Teremyağlı Kara Lahana Sarması (Tadı Damakta Kalacak) Tarifi
Teremyağlı Kara Lahana Sarması (Tadı Damakta Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 10 dal maydanoz
- Yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
Teremyağlı Kara Lahana Sarması (Tadı Damakta Kalacak) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lahanaları yumuşayıncaya dek haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kıyma, pirinci ve baharatları da ilave edip kavuruyoruz. Ocaktan indirip, kıyılmış maydanozları ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Haşlanmış lahanalarımızın iç kısmına harcımızdan koyup, önce kenarları içe alıp sonra rulo yaparak ince bir şekilde sarıp tamamlıyoruz.
- Kasede bir yemek kaşığı salça, bir tutam karabiber, sıvıyağı ve sıcak su ilave edip güzelce çırpıp sarmaların üzerine gezdiriyoruz.
- Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine iki kaşık teremyağ bırakıp kısık ateşte demlendirerek pişiriyoruz. Tarifimiz servise hazır denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder