12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Kara Lahana Sarması (Tadı Damakta Kalacak) Tarifi

Teremyağlı Kara Lahana Sarması (Tadı Damakta Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 10 dal maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 1 kaşık teremyağ

Teremyağlı Kara Lahana Sarması (Tadı Damakta Kalacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle lahanaları yumuşayıncaya dek haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Kıyma, pirinci ve baharatları da ilave edip kavuruyoruz. Ocaktan indirip, kıyılmış maydanozları ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  4. Haşlanmış lahanalarımızın iç kısmına harcımızdan koyup, önce kenarları içe alıp sonra rulo yaparak ince bir şekilde sarıp tamamlıyoruz.
  5. Kasede bir yemek kaşığı salça, bir tutam karabiber, sıvıyağı ve sıcak su ilave edip güzelce çırpıp sarmaların üzerine gezdiriyoruz.
  6. Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra üzerine iki kaşık teremyağ bırakıp kısık ateşte demlendirerek pişiriyoruz. Tarifimiz servise hazır denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder