Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemeleri
- 10 yumurta
- 330 gram toz şeker
- 165 gram su
- 500 gram un
- 15 gram kabartma tozu
- 50 gram ovaleks
Pastacı kreması malzemeler
- 1 litre süt
- 100 gram un
- 50 gram nişasta
- 300 gram toz şeker
- 3 yumurta
- 100 gram teremyağ
- 1 paket vanilya
Ganaj Malzemeler
- 3 kutu krema 400 gr
- 600 gram bitter çikolata
Pasta dışı kaplama ürünler
- 200 gram pembe şeker hamuru
- 200 gram beyaz şeker hamuru
- 200 gram siyah şeker hamuru
Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
- Aklarını bir çimdik tuz ilave ederek kar haline gelene kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını toz şekerle beraber çırpın.
- Suyu ilave edip hafif karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
- Ovaleksi ilave edin ve aynı şekilde pütür kalmamasına dikkat ederek karıştırın.
- Yumurta aklarını ekleyin. Köpüğünü söndürmemeye dikkat ederek dikkatlice karıştırın.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ısıtmada 170 derecede üzeri hafif pembeleşip içini çekene kadar pişirin.
- Pasta soğuyunca üç kat olacak şekilde düzgünce kesin.
- İlk katı hafifçe sütle ıslatın.
- Üzerine orta kenarlarına gelmeyecek şekilde pastacı kreması yayın.
- Kenar kısımlarına kalın bir hat şeklinde ganaj geçin. İsterseniz damla çikolata, muz veya fıstık ekleyebilirsiniz.
- İkinci katı üzerine kapatın. Sütle ıslatmadan aynı işlemi uygulayın.
- Üçüncü katı yine sütle hafifçe ıslatarak ekleyin.
- Bu aşamada üzerini kaplarken şekli bozulmasın diye buzdolabında 1-2 saat dinlendirebilirsiniz.
- Bir pasta spatulası yardımıyla pastanın dış yüzeyini ganajla kaplayın.
- Bir parça şeker hamuru alın ve elinizde yumuşatın. Tezgahın üzerine alın, az miktarda mısır nişastası serperek merdane yardımıyla açın.
- Pastanın üzerini kaplayacak şekilde dikkatlice yayın.
- Pastacı krema yapılışı.Toz şekerin yarısını ve 150 gram sütle beraber kaynatın. Bir tencereye kalan toz şekeri, sütü, nişasta ve unu alın.
- Yumurtaları da ekleyerek krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
- Diğer tencerede kaynattığınız sütlü şekerli karışımı da kepçe kepçe ekleyerek karıştırın.
- Orta ateşte pişirirken, homojen bir karışım halini alması için sürekli karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Eğer çikolatalı krema hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave edin ve 2 yemek kaşığı unu eksik koyun.
- Piştikten sonra 20 gram kadar bitter çikolatayı küçük parçalara kırarak eklerseniz kremanız daha parlak ve lezzetli olacaktır.
- Ganaj yapılışı:Kremayı kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın. Yani kabarcıklar çıkınca ateşten alın, fokur fokur kaynatmayın. Pastaya sürülebilir kıvama gelene kadar soğutun.
- Tüm işlemler bitikten sonra pastayı 15 dakika buzdolabında bekletelim. Pastada soğurken şeker hamurlarını açalım. Beyaz şeker hamurunu pastayı kaplayacak şekilde merdane yardımıyla açalım.
- Siyah şeker hamurunu ise parça parça resimde ki gibi keselim pembe şeker hamurunu hediye paketi şeklinde pasta yapacağımız için pembe şeker hamurunu düz kesip elimizle resimde ki şekli verelim.
- pastaya yaptığımız şeker hamurlarını kaplayalım bir bütün oluşturalım.
- 30 dakika daha bekletip servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder