11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi

Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri
  • 10 yumurta
  • 330 gram toz şeker
  • 165 gram su
  • 500 gram un
  • 15 gram kabartma tozu
  • 50 gram ovaleks
Pastacı kreması malzemeler
  • 1 litre süt
  • 100 gram un
  • 50 gram nişasta
  • 300 gram toz şeker
  • 3 yumurta
  • 100 gram teremyağ
  • 1 paket vanilya
Ganaj Malzemeler
  • 3 kutu krema 400 gr
  • 600 gram bitter çikolata
Pasta dışı kaplama ürünler
  • 200 gram pembe şeker hamuru
  • 200 gram beyaz şeker hamuru
  • 200 gram siyah şeker hamuru

Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
  2. Aklarını bir çimdik tuz ilave ederek kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarını toz şekerle beraber çırpın.
  4. Suyu ilave edip hafif karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  5. Ovaleksi ilave edin ve aynı şekilde pütür kalmamasına dikkat ederek karıştırın.
  6. Yumurta aklarını ekleyin. Köpüğünü söndürmemeye dikkat ederek dikkatlice karıştırın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ısıtmada 170 derecede üzeri hafif pembeleşip içini çekene kadar pişirin.
  8. Pasta soğuyunca üç kat olacak şekilde düzgünce kesin.
  9. İlk katı hafifçe sütle ıslatın.
  10. Üzerine orta kenarlarına gelmeyecek şekilde pastacı kreması yayın.
  11. Kenar kısımlarına kalın bir hat şeklinde ganaj geçin. İsterseniz damla çikolata, muz veya fıstık ekleyebilirsiniz.
  12. İkinci katı üzerine kapatın. Sütle ıslatmadan aynı işlemi uygulayın.
  13. Üçüncü katı yine sütle hafifçe ıslatarak ekleyin.
  14. Bu aşamada üzerini kaplarken şekli bozulmasın diye buzdolabında 1-2 saat dinlendirebilirsiniz.
  15. Bir pasta spatulası yardımıyla pastanın dış yüzeyini ganajla kaplayın.
  16. Bir parça şeker hamuru alın ve elinizde yumuşatın. Tezgahın üzerine alın, az miktarda mısır nişastası serperek merdane yardımıyla açın.
  17. Pastanın üzerini kaplayacak şekilde dikkatlice yayın.
  18. Pastacı krema yapılışı.Toz şekerin yarısını ve 150 gram sütle beraber kaynatın. Bir tencereye kalan toz şekeri, sütü, nişasta ve unu alın.
  19. Yumurtaları da ekleyerek krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
  20. Diğer tencerede kaynattığınız sütlü şekerli karışımı da kepçe kepçe ekleyerek karıştırın.
  21. Orta ateşte pişirirken, homojen bir karışım halini alması için sürekli karıştırmaya devam edin.
  22. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Eğer çikolatalı krema hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave edin ve 2 yemek kaşığı unu eksik koyun.
  23. Piştikten sonra 20 gram kadar bitter çikolatayı küçük parçalara kırarak eklerseniz kremanız daha parlak ve lezzetli olacaktır.
  24. Ganaj yapılışı:Kremayı kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın. Yani kabarcıklar çıkınca ateşten alın, fokur fokur kaynatmayın. Pastaya sürülebilir kıvama gelene kadar soğutun.
  25. Tüm işlemler bitikten sonra pastayı 15 dakika buzdolabında bekletelim. Pastada soğurken şeker hamurlarını açalım. Beyaz şeker hamurunu pastayı kaplayacak şekilde merdane yardımıyla açalım.
  26. Siyah şeker hamurunu ise parça parça resimde ki gibi keselim pembe şeker hamurunu hediye paketi şeklinde pasta yapacağımız için pembe şeker hamurunu düz kesip elimizle resimde ki şekli verelim.
  27. pastaya yaptığımız şeker hamurlarını kaplayalım bir bütün oluşturalım.
  28. 30 dakika daha bekletip servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder