Beşamel Soslu Bostan Kebabı Tarifi

 

Beşamel Soslu Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy bostan patlıcan
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik
  • Yeni bahar

Beşamel sos için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar

Beşamel Soslu Bostan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle alacalı soyun. Sonra ikiye böldüğümüz patlıcanların içini oyun. Yağda kızartalım.
  2. Ayrı bir tavaya sıvı yağını alalım. Kızan yağa yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
  3. Hafif pembeleşmeye dönen soğanlara biberleri ekleyelim.
  4. Biberlerin de diriliği biraz gittikten sonra salçayı ekleyip kavurun.
  5. Ardından kıymayı ekleyip pişirin. Pişen kıymaya baharatları ve tuzu ekleyin.
  6. Hazırlanan harcı bostan patlıcanın içine yerleştirin. Ayrı bir tava da beşamel sosu hazırlayın.
  7. Tereyağını tavaya alın, eriyen yağın içine unu ekleyin kokusu çıkan una sütü ilave edin.
  8. Beşamel sos fokurdayınca kaşarı ekleyin. Kaşar iyice eridikten sonra altını kapatın ve tuzu karabiberi ekleyin.
  9. Beşamel sosu kıymanın üzerine dökün.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun 🎈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder