Saray Usulü Ayva Tatlısı Tarifi

 

Saray Usulü Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ayva yada kişi sayınıza göre arttırabiliniz.
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yaprak hibiskus
  • 1 kabuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 su bardağı su

Saray Usulü Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvalarımızın kabuklarını soyup iç çekirdeklini çıkarıp limonlu suya alıyoruz.
  2. Ayvalar bitince uygun bir tencereye alıyoruz ortalarına 1 tatlı kaşığı şekeri döküyoruz.
  3. Kabuk tarçın karanfil ve hibiskusu da katıp, 1 su bardağı suyunu verip ocağımızın altını acıyoruz.
  4. Ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz, eğer aroması hafif olsun isterseniz 10 dakika sonra içinden tarçını ve karanfili çıkarıp pişirmeye devam edin.
  5. Servis için kaymak veya dondurma tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder