Saray Usulü Ayva Tatlısı Tarifi
Saray Usulü Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ayva yada kişi sayınıza göre arttırabiliniz.
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 yaprak hibiskus
- 1 kabuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 su bardağı su
Saray Usulü Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvalarımızın kabuklarını soyup iç çekirdeklini çıkarıp limonlu suya alıyoruz.
- Ayvalar bitince uygun bir tencereye alıyoruz ortalarına 1 tatlı kaşığı şekeri döküyoruz.
- Kabuk tarçın karanfil ve hibiskusu da katıp, 1 su bardağı suyunu verip ocağımızın altını acıyoruz.
- Ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz, eğer aroması hafif olsun isterseniz 10 dakika sonra içinden tarçını ve karanfili çıkarıp pişirmeye devam edin.
- Servis için kaymak veya dondurma tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder