Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağ ( margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 -3 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 yatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını (margarin), sıvı yağı, çörek otu, yumurta aklarını, tuzu, kabartma tozunu, pudra şekerini ve sirkeyi ekleyip hepsini güzelce karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzdan minik minik koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarılarını sürüp çörek otu serpelim 170-180 derecede alt üst ayarda pembeleşinceye kadar pişirelim.Afiyet olsun ⭐️kullanılan bardak ölçüsü 200 ml dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder