Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 top karnabahar
- 4 su bardağı su
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharı çiçeklerinden koparıp tertemiz yıkıyoruz.
- Ardından 4 su bardağı su koyduğumuz uygun bir tencereye karnabaharımızı koyup kaynayana kadar haşlıyoruz.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp bir taşım daha kaynatıp suyunu süzüyoruz.
- Daha sonra beşamel sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
- Bunun için uygun bir sos tenceresine tereyağ ve zeytinyağını koyup eritiyoruz. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- 1 su bardağı ılık sütü yavaş yavaş ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tuz ve karabiberini koyuyoruz.
- Daha sonra karnabaharları uygun bir fırın kabına sıralıyoruz.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosunu gezdiriyoruz en üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkan karnabaharı sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🎈.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder