Fırında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top karnabahar
  • 4 su bardağı su

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharı çiçeklerinden koparıp tertemiz yıkıyoruz.
  2. Ardından 4 su bardağı su koyduğumuz uygun bir tencereye karnabaharımızı koyup kaynayana kadar haşlıyoruz.
  3. Kaynayınca ocağın altını kısıp bir taşım daha kaynatıp suyunu süzüyoruz.
  4. Daha sonra beşamel sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
  5. Bunun için uygun bir sos tenceresine tereyağ ve zeytinyağını koyup eritiyoruz. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. 1 su bardağı ılık sütü yavaş yavaş ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
  7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tuz ve karabiberini koyuyoruz.
  8. Daha sonra karnabaharları uygun bir fırın kabına sıralıyoruz.
  9. Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosunu gezdiriyoruz en üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkan karnabaharı sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🎈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder