Mantarlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi

 

Mantarlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin sap kısmı (Yaprakları hariç)
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Göz kararı tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve kekik

Mantarlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Önce kereviz saplarını küçük küçük doğuruyoruz.
  2. Kuru soğanı da aynı şekilde doğruyoruz.
  3. Yeşil biberi de aynı şekilde doğruyoruz.
  4. Mantarları biraz irice doğruyoruz.
  5. Tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi alıyoruz. Biraz kavuruyoruz. Sonra doğradığımız kerevizi de atıp 2-3 dakika kavuruyoruz.
  6. En son mantarları atıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Bi su eklemeyin. Mantarın suyu çıkıyor zaten.
  7. Baharat ve tuzu da ekleyin. 10 -15 dakika pişirdikten sonra altını açarak kapağını da açarak 2-3 pişiriyoruz.
  8. Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
  9. Pişen yemeğimizi geniş bir kaba alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip servis edebilirsiniz. ( ben kerevizi severim ama kokusunu sevmem. Bu şekilde yaptığımda hiç kokmuyor emin olabilirsiniz. )Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder