Mantarlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi
Mantarlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kerevizin sap kısmı (Yaprakları hariç)
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet sivri biber
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Göz kararı tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve kekik
Mantarlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi Yapılışı
- Önce kereviz saplarını küçük küçük doğuruyoruz.
- Kuru soğanı da aynı şekilde doğruyoruz.
- Yeşil biberi de aynı şekilde doğruyoruz.
- Mantarları biraz irice doğruyoruz.
- Tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi alıyoruz. Biraz kavuruyoruz. Sonra doğradığımız kerevizi de atıp 2-3 dakika kavuruyoruz.
- En son mantarları atıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Bi su eklemeyin. Mantarın suyu çıkıyor zaten.
- Baharat ve tuzu da ekleyin. 10 -15 dakika pişirdikten sonra altını açarak kapağını da açarak 2-3 pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Pişen yemeğimizi geniş bir kaba alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip servis edebilirsiniz. ( ben kerevizi severim ama kokusunu sevmem. Bu şekilde yaptığımda hiç kokmuyor emin olabilirsiniz. )Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder