Fırında Patatesli Karnabahar Tarifi
Fırında Patatesli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 5 orta boy patates
- 1 orta boy karnabahar
- 1 iri soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Fırında Patatesli Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharlar küçük küçük parçalanır ve içine baş parmağımız kadar boy ve ende patatesler doğranır.
- Ardından soğanlar piyazlık gibi ama biraz daha enli doğranır.
- Üstüne tüm baharatlar, yağ ve bir su bardağı su eklenerek fırın tepsisine dizilir.
- Tepsinin üstü yarım saat kapalı 200 derecede pişirilir sonra 10 dakika kadar da üstü açık pişirilir ki üstü kızarsın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder