Fırında Patatesli Karnabahar Tarifi

 

Fırında Patatesli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 1  orta boy karnabahar
  • 1 iri soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Fırında Patatesli Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharlar küçük küçük parçalanır ve içine baş parmağımız kadar boy ve ende patatesler doğranır.
  2. Ardından soğanlar piyazlık gibi ama biraz daha enli doğranır.
  3. Üstüne tüm baharatlar, yağ ve bir su bardağı su eklenerek fırın tepsisine dizilir.
  4. Tepsinin üstü yarım saat kapalı 200 derecede pişirilir sonra 10 dakika kadar da üstü açık pişirilir ki üstü kızarsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder