Lokum Gibi Ağızda Dağılan Antep Fıstıklı Şerbetli Kerebiç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin (oda ısısında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yeşil fıstık yada çekilmiş ceviz
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 1, 5 su bardağı un
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Lokum Gibi Ağızda Dağılan Antep Fıstıklı Şerbetli Kerebiç Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumasını bekleyelim. (15 dk kaynatalım) un hariç tüm malzemeleri yoğuralım.
- Unu ve kabartma tozunu vanilyayı ekleyelim.
- Hamurumuzu yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Kerebiç kalıbında şekillendirelim. Kalıbınız yoksa şekerpare gibi de şekillendirebiliriz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkmış tatlıya soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çektikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder