Lokum Gibi Ağızda Dağılan Antep Fıstıklı Şerbetli Kerebiç Tatlısı Tarifi

 

Lokum Gibi Ağızda Dağılan Antep Fıstıklı Şerbetli Kerebiç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (oda ısısında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yeşil fıstık yada çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 1, 5 su bardağı un

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Lokum Gibi Ağızda Dağılan Antep Fıstıklı Şerbetli Kerebiç Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumasını bekleyelim. (15 dk kaynatalım) un hariç tüm malzemeleri yoğuralım.
  2. Unu ve kabartma tozunu vanilyayı ekleyelim.
  3. Hamurumuzu yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Kerebiç kalıbında şekillendirelim. Kalıbınız yoksa şekerpare gibi de şekillendirebiliriz.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. İlk sıcağı çıkmış tatlıya soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çektikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder