Hindi Izgara Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo hindi göğsü
Marine etmek için;
- Zeytinyağı
- 1 kaşık salça
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kaşık süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı soya sos
- Az miktarda tuz
Hindi Izgara Tarifi Yapılışı
- Önce tüm marinasyon malzemelerini karıştırıyoruz. Burada tuzu az kullanmaya dikkat edin çünkü soya sosta tuz içerir ve hindi pişme süresi uzadıkça tuz miktarı artar.
- Sonra fileto doğranmış hindilerimizi 30-40 dk buzdolabında marine edip ızgara tavamıza alıyoruz.
- Önce kısık ateşte sonra kızartmak için yüksek ateşte pişiriyoruz. Biz sinbonun döküm benzeri ızgara tavasını kullanıyoruz. İhtiyacınız varsa memnunum iş görür 😌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder