Hindi Izgara Tarifi

 

Hindi Izgara Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hindi göğsü

Marine etmek için;

  • Zeytinyağı
  • 1 kaşık salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı soya sos
  • Az miktarda tuz

Hindi Izgara Tarifi Yapılışı

  1. Önce tüm marinasyon malzemelerini karıştırıyoruz. Burada tuzu az kullanmaya dikkat edin çünkü soya sosta tuz içerir ve hindi pişme süresi uzadıkça tuz miktarı artar.
  2. Sonra fileto doğranmış hindilerimizi 30-40 dk buzdolabında marine edip ızgara tavamıza alıyoruz.
  3. Önce kısık ateşte sonra kızartmak için yüksek ateşte pişiriyoruz. Biz sinbonun döküm benzeri ızgara tavasını kullanıyoruz. İhtiyacınız varsa memnunum iş görür 😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder