Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 6 adet orta boy patlıcan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (İç harcı için)
- 1 adet domates (Üzeri için)
Sosu için
- 1 bardak su
- 1 kaşık domates salçası
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra alacalı soyuyoruz, yağda kızartıyoruz.
- Başka bir tencerede sıvı yağını, kıymayı ekleyip biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- 2 dakika kavurduktan sonra salçaları ekleyip bir müddet daha kavurup baharatlarını ekliyoruz.
- Ocağın altını kapadıktan sonra maydanozu da ekleyip iç harcı tamamlamış oluyoruz.
- Kızartmış olduğumuz patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarını keserek çatal yardımı ile ortasını iç malzeme için eziyoruz, iç malzemeden patlıcanların ortasını dolduruyoruz.
- Ufak bir tencerede sosu karıştırıp bir taşım kaynatıp tepsimize ilave ediyoruz.
- Domatesleri ince kesip patlıcanların üzerine yerleştirip fırına veriyoruz. 200 derecede 20dakika pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder