Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (İç harcı için)
  • 1 adet domates (Üzeri için)

Sosu için

  • 1 bardak su
  • 1 kaşık domates salçası

Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra alacalı soyuyoruz, yağda kızartıyoruz.
  2. Başka bir tencerede sıvı yağını, kıymayı ekleyip biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. 2 dakika kavurduktan sonra salçaları ekleyip bir müddet daha kavurup baharatlarını ekliyoruz.
  4. Ocağın altını kapadıktan sonra maydanozu da ekleyip iç harcı tamamlamış oluyoruz.
  5. Kızartmış olduğumuz patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarını keserek çatal yardımı ile ortasını iç malzeme için eziyoruz, iç malzemeden patlıcanların ortasını dolduruyoruz.
  6. Ufak bir tencerede sosu karıştırıp bir taşım kaynatıp tepsimize ilave ediyoruz.
  7. Domatesleri ince kesip patlıcanların üzerine yerleştirip fırına veriyoruz. 200 derecede 20dakika pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder