Ganajlı Kabak Tatlısı( Kabak Sevmeyen Bile Bayıla Bayıla Yer) Tarifi İçin Malzemeler
Krema hazırlanışı:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 bardak şeker
- 4 bardak süt
- Şekerli vanilin
- Sıvı krema
Kabak hazırlanışı:
- 1 kilo kabak
- 1 su bardağı şeker (İsteğe göre azaltabilirsiniz)
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket burçak
Ganajlı çikolata sosu:
- (Dileyen hazır çikolata sosu kullanabilir)
- 1paket çikolata sosu
- 40 gram sütlü çikolata
Ganajlı Kabak Tatlısı( Kabak Sevmeyen Bile Bayıla Bayıla Yer) Tarifi Yapılışı
- Krema malzemelerini vanilin ve sıvı krema hariç ocağa alıyoruz.
- Göz göz olduktan sonra sıvı kremayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tekrar göz göz olunca vanilini ekleyip ocaktan alabilirsiniz.
- Kabağı güzelce haşlıyoruz. Yumuşacık olunca suyunu süzüp blendırdan geçiriyoruz.
- Ocağa alıp süt ve nişastayı ilave edip göz göz olana kadar karıştırıyoruz. Göz göz olunca onu da ocaktan alıyoruz.
- Toz haline getirdiğimiz bir paket burçağı hazırladığımız kabak püresinin içine ilave ediyoruz.
- Son olarak çikolata sosunu hazırlayıp cuplara sırası ile (nasıl arzu ederseniz) yerleştiriyoruz.
- Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz afiyet olsun. 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder