Kısır Tarifi
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 buçuk su bardağı sıcak su
- 3-4 yaprak marul
- Mor lahana
- Yarım demet maydanoz
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı 7 karışım baharat
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 orta boy limon
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı
- Bulguru sıcak suyla ıslatıp 5dk bekletiyoruz.
- Marul, mor lahana maydanoz doğranır.
- Havuç rendelenir. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır.
- Yağda kavrulur üzerine salça ve baharatlar ilave edilerek pişirilir.
- Şişen ince bulgura ilave edilerek iyice yoğurulur.
- Üzerine doğradığımız sebzeler katılarak karıştırılır.
- Üzerine nar ekşisi limon ve tuz katılıp iyice karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder