Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su
  • 3-4 yaprak marul
  • Mor lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı 7 karışım baharat
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 orta boy limon
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru sıcak suyla ıslatıp 5dk bekletiyoruz.
  2. Marul, mor lahana maydanoz doğranır.
  3. Havuç rendelenir. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır.
  4. Yağda kavrulur üzerine salça ve baharatlar ilave edilerek pişirilir.
  5. Şişen ince bulgura ilave edilerek iyice yoğurulur.
  6. Üzerine doğradığımız sebzeler katılarak karıştırılır.
  7. Üzerine nar ekşisi limon ve tuz katılıp iyice karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder