Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı tavuk suyu yada bulyon

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağ ve tereyağını tencere alıp eritiyoruz.
  2. Sonra içerisine şehriyeleri koyup iyice karıştıralım.
  3. Kavrulan şehriyelerin içerisine yıkadığımız pirinçleri de katıp tekrar kavuralım.
  4. Tek tek dökülecek kadar kavrulan pirinçleri içine tuzunu ve 1 yemek kaşığı kadar da limon suyunu ekleyelim. Tane tane dökülmesi için 🤫.
  5. Sonra içerisine 1 su bardağı tavuk suyunu ve 2 su bardağı içme sunu katalım.
  6. Pircilerin üstünü 1 parmak geçecek kadar su olması yeterli olacaktır.
  7. Eğer bulyon kullanacaksınız 1 tane değil de 1. 5 bulyon kulanınki bulyonun tadı tam gelsin.
  8. Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve kısık ateşteki pilavımızı ara ara karıştırarak pişirelim.

Ve servise hazır🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder