Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıvı yağ ve tereyağını tencere alıp eritiyoruz.
- Sonra içerisine şehriyeleri koyup iyice karıştıralım.
- Kavrulan şehriyelerin içerisine yıkadığımız pirinçleri de katıp tekrar kavuralım.
- Tek tek dökülecek kadar kavrulan pirinçleri içine tuzunu ve 1 yemek kaşığı kadar da limon suyunu ekleyelim. Tane tane dökülmesi için 🤫.
- Sonra içerisine 1 su bardağı tavuk suyunu ve 2 su bardağı içme sunu katalım.
- Pircilerin üstünü 1 parmak geçecek kadar su olması yeterli olacaktır.
- Eğer bulyon kullanacaksınız 1 tane değil de 1. 5 bulyon kulanınki bulyonun tadı tam gelsin.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve kısık ateşteki pilavımızı ara ara karıştırarak pişirelim.
Ve servise hazır🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder