Lokanta Usulü Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 küçük boy patates
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1,5 litre su

Lokanta Usulü Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım üzerine iri doğranmış soğanları atıp bir miktar kavuralım.
  2. Daha sonra havucu kavurup mercimeği de ekleyelim.
  3. Mercimeği kavurduktan sonra bir yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 küçük boy patatesi de ekleyip kavuralım.
  4. Üzerine tavuk suyu ve normal su ekleyip tuz ve zerdeçal atalım.
  5. Düdüklü tencerede 10 dk, düdüklü kullanmazsanız 25 dakikada rahat pişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder