Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 tane mantar
  • 3 yemek kaşığı un (Silme)
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı su
  • Yarım paket süt kreması ya da 1 su bardağı süt
  • İnce kıyılmış dereotu veya kuru fesleğen

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları temizleyip küçük küçük doğradım.
  2. Tencereye zeytinyağı ekleyip kızdırdım yüksek ateşte mantarları soteledim. (suyunu salmaması için).
  3. Ocağı orta ateşe getirip sarımsak, un ve tereyağını ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurdum.
  4. Suyunu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdım.
  5. Çorbayı 10 dk kaynattıktan sonra kremasını, karabiberini ve tuzunu ilave edip 1 dk daha ocakta tutup çorbamı tamamladım.
  6. Üzerine ince kıyılmış dereotu veya fesleğen. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder