Mantar Çorbası Tarifi
Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 tane mantar
- 3 yemek kaşığı un (Silme)
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
- Yarım paket süt kreması ya da 1 su bardağı süt
- İnce kıyılmış dereotu veya kuru fesleğen
Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mantarları temizleyip küçük küçük doğradım.
- Tencereye zeytinyağı ekleyip kızdırdım yüksek ateşte mantarları soteledim. (suyunu salmaması için).
- Ocağı orta ateşe getirip sarımsak, un ve tereyağını ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurdum.
- Suyunu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdım.
- Çorbayı 10 dk kaynattıktan sonra kremasını, karabiberini ve tuzunu ilave edip 1 dk daha ocakta tutup çorbamı tamamladım.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu veya fesleğen. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder