Muzlu Kek (Tencerede) Tarifi

 

Muzlu Kek (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un
  • Tavayı yağlamak için tereyağı
  • 3 adet muz
  • 1 çay bardağından biraz az toz şeker

Muzlu Kek (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle keki yaparak başlayalım.
  2. Uygun bir kaba yumurta ve şeker alınarak beyazlaşana kadar iyice çırpın. Sütü, sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek keke ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın. Pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Keki pişireceğimiz tavayı tereyağı ile her tarafını eşit şekilde yağlayın.
  4. 1 çay bardağı toz şekeri tavanın tabanına eşit şekilde yayın. Muzları soyup yuvarlak şekilde kesin.
  5. Toz şekerin üzerine sırasıyla dizin.
  6. Kek harcını da muzların üzerine eşit şekilde yayın.
  7. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk kontrollü pişirin.
  8. Çatal yardımıyla kontrol yapın.
  9. Temiz çıkmışsa pişmiş demektir.
  10. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca tabak yardımıyla ters çevirin.
  11. Üzerini meyveli sosla ya da çikolatayla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder