Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 kaşık toz tarhana
- 1 kutu konserve haşlanmış nohut
- Tereyağı-ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bir iki yemek kaşığı tereyağına çok az iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip eritelim.
- Yavaş yavaş toz tarhanayı ekleyip orta ateşte tarhanayı kavuralım.
- Rengi çok dönmeden tüm topaklanma geçtiğinde üzerine yavaş yavaş 1 litreye yakın su ekleyelim. 4-5 su bardağı ılık su.
- Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp haşlanmış nohutları tuzu ve baharatları ekleyelim.
- Annemin deyimiyle iki tık daha kaynasın. Üç beş dakika daha demek oluyor bu :)
- Ocağı kapatmaya yakın içine biraz çırpılmış yoğurt ekleyip kıvamına bakalım.Eğer yeteri kıvama geldiyse kapatıp servis edelim.
Not1: her toz tarhana yöresine, yapılmasına göre farklı yoğunlukta oluyor. 3 yada 4 kaşık arası yeterli ama tam miktarı yapıp karar verirsiniz.
Not2: baharatları kekik ve toz biberi en son küçük bir tavada tereyağı ile kavurup tabaklara da dökebilirsiniz. Başta koyduğunuz yağı azaltırsınız.
Not3: yoğurt yöreye göre değişir. Kimi tarhanalar ekşi ve yoğurtlu olur. Damağınıza göre seçin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder