Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kaşık toz tarhana
  • 1 kutu konserve haşlanmış nohut
  • Tereyağı-ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bir iki yemek kaşığı tereyağına çok az iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip eritelim.
  2. Yavaş yavaş toz tarhanayı ekleyip orta ateşte tarhanayı kavuralım.
  3. Rengi çok dönmeden tüm topaklanma geçtiğinde üzerine yavaş yavaş 1 litreye yakın su ekleyelim. 4-5 su bardağı ılık su.
  4. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  5. Kaynayınca ocağın altını kısıp haşlanmış nohutları tuzu ve baharatları ekleyelim.
  6. Annemin deyimiyle iki tık daha kaynasın. Üç beş dakika daha demek oluyor bu :)
  7. Ocağı kapatmaya yakın içine biraz çırpılmış yoğurt ekleyip kıvamına bakalım.Eğer yeteri kıvama geldiyse kapatıp servis edelim.

Not1: her toz tarhana yöresine, yapılmasına göre farklı yoğunlukta oluyor. 3 yada 4 kaşık arası yeterli ama tam miktarı yapıp karar verirsiniz.

Not2: baharatları kekik ve toz biberi en son küçük bir tavada tereyağı ile kavurup tabaklara da dökebilirsiniz. Başta koyduğunuz yağı azaltırsınız.

Not3: yoğurt yöreye göre değişir. Kimi tarhanalar ekşi ve yoğurtlu olur. Damağınıza göre seçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder