Pratik Nişastalı Elazığ Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- Kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Un
- 2 çay kaşığı tuz
İç harcı
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üstü için
- 125 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Nişastalı Elazığ Böreği Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzeme karıştırılır yavaş yavaş un eklenir. Ben 4 buçuk su bardağı un koydum ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak).
- Yoğrulan hamur iki eşit parçaya ayrılır.
- 1 parçası 12 beze oldu yani toplamda 24 beze çıktı.
- Bezeler nişasta ile açılıp tekrar aralarına nişasta serpilir üst üste konup 12 beze birden açılır.
- 5Yağlanan tepsiye alınan açılmış yufkaların üzerin peynirli harç serilir.
- Kalan bezeler aynı işlem tekrar edilerek tekrar açılır.
- Açılan yufkalar tepsiye serilip dilimlenir üzerine erittiğimiz yağ gezdirilir.
- 180 derce fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder