Pratik Nişastalı Elazığ Böreği Tarifi

 

Pratik Nişastalı Elazığ Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Un
  • 2 çay kaşığı tuz

İç harcı

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üstü için

  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pratik Nişastalı Elazığ Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzeme karıştırılır yavaş yavaş un eklenir. Ben 4 buçuk su bardağı un koydum ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak).
  2. Yoğrulan hamur iki eşit parçaya ayrılır.
  3. 1 parçası 12 beze oldu yani toplamda 24 beze çıktı.
  4. Bezeler nişasta ile açılıp tekrar aralarına nişasta serpilir üst üste konup 12 beze birden açılır.
  5. 5Yağlanan tepsiye alınan açılmış yufkaların üzerin peynirli harç serilir.
  6. Kalan bezeler aynı işlem tekrar edilerek tekrar açılır.
  7. Açılan yufkalar tepsiye serilip dilimlenir üzerine erittiğimiz yağ gezdirilir.
  8. 180 derce fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder