Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yeterince tuz
  • Yeterince su (Yaklaşık 5-5, 5 su bardağı)

Üzerine

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 kaşık kuru nane (Nane oranını azaltabilirsiniz yada artırabilirsiniz)

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye buğdayımızı koyalım ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyalım ve buğdaylar yumuşayınca ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir kaseye yoğurdumuzu, unumuzu, yumurta sarımızı koyalım ve iyice karıştıralım.
  3. Hazırladığımız bu yoğurtlu sosumuza iki üç bardak ılıktan biraz sıcak su koyalım ve karıştıralım bu şekilde yoğurdumuzun kesilmemesini sağlarız.
  4. Buğdayı pişirdiğimiz tenceremizin içine yoğurt sosumuzu sürekli karıştırarak ekleyelim.
  5. Üzerine 1 su bardağı kadar tekrar su ekleyelim karıştırarak çorbamızı kaynatalım.
  6. Kaynayan çorbamızın kıvamı katı ise çok az su tekrar ekleyin ve 10 dakika kaynatın orta ateşte pişirelim.
  7. Çorbamız kaynarken ocağımızın diğer tarafına tavamızı alalım içine tereyağı koyup eritelim ve nanemizi koyup bir iki çevrim kavuralım.
  8. Kaynayan çorbamızın üzerine tereyağ ve nane karışımımızı gezdirelim tuzumuzu ekleyelim bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım. Şifa deposu yoğurtlu buğday çorbamız hazır hepinize afiyet olsun✌🏼👌🏼😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder