Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yeterince tuz
- Yeterince su (Yaklaşık 5-5, 5 su bardağı)
Üzerine
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 kaşık kuru nane (Nane oranını azaltabilirsiniz yada artırabilirsiniz)
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye buğdayımızı koyalım ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyalım ve buğdaylar yumuşayınca ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ayrı bir kaseye yoğurdumuzu, unumuzu, yumurta sarımızı koyalım ve iyice karıştıralım.
- Hazırladığımız bu yoğurtlu sosumuza iki üç bardak ılıktan biraz sıcak su koyalım ve karıştıralım bu şekilde yoğurdumuzun kesilmemesini sağlarız.
- Buğdayı pişirdiğimiz tenceremizin içine yoğurt sosumuzu sürekli karıştırarak ekleyelim.
- Üzerine 1 su bardağı kadar tekrar su ekleyelim karıştırarak çorbamızı kaynatalım.
- Kaynayan çorbamızın kıvamı katı ise çok az su tekrar ekleyin ve 10 dakika kaynatın orta ateşte pişirelim.
- Çorbamız kaynarken ocağımızın diğer tarafına tavamızı alalım içine tereyağı koyup eritelim ve nanemizi koyup bir iki çevrim kavuralım.
- Kaynayan çorbamızın üzerine tereyağ ve nane karışımımızı gezdirelim tuzumuzu ekleyelim bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım. Şifa deposu yoğurtlu buğday çorbamız hazır hepinize afiyet olsun✌🏼👌🏼😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder