Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kekin üzerine dökmek için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu(üzerindeki tarife göre hazırlayalim)
- 2 paket krem şanti
- Şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım daha sonra üzerine süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak kuru malzemeleri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz .
- Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak borcama döküyoruz .
- Borcamı bir iki yere vurarak daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 25 dk kontrolü bir şekilde pişirelim.
- Kek pişerken çikolata sosunu hazırlıyoruz üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
- Pişirdikten sonra soğuması için kenara alalım ama ara ara karıştıralım üzeri kabuk bağlamasın.
- Daha sonra krem şantiyi bir kaba alalım bir su bardağı sütü ilave edelim ve çırpalım koyulaşınca dolapa kaldıralım.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın soğuttuktan sonra kürdan ile üzerinde delikler yapalım ve bir su bardağı sütü her yerini kaşık yardımı ile ıslatalım.
- Tamam soğuyan keke ilk önce krem satiyi üzerine güzelce yayalım daha sonra çikolata sosunu dökelim her yerine dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 😉😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder