14 Aralık 2020 Pazartesi

Ağlayan Pasta Tarifi

 

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kekin üzerine dökmek için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu(üzerindeki tarife göre hazırlayalim)
  • 2 paket krem şanti
  • Şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım daha sonra üzerine süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Son olarak kuru malzemeleri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz .
  3. Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak borcama döküyoruz .
  4. Borcamı bir iki yere vurarak daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 25 dk kontrolü bir şekilde pişirelim.
  5. Kek pişerken çikolata sosunu hazırlıyoruz üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
  6. Pişirdikten sonra soğuması için kenara alalım ama ara ara karıştıralım üzeri kabuk bağlamasın.
  7. Daha sonra krem şantiyi bir kaba alalım bir su bardağı sütü ilave edelim ve çırpalım koyulaşınca dolapa kaldıralım.
  8. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın soğuttuktan sonra kürdan ile üzerinde delikler yapalım ve bir su bardağı sütü her yerini kaşık yardımı ile ıslatalım.
  9. Tamam soğuyan keke ilk önce krem satiyi üzerine güzelce yayalım daha sonra çikolata sosunu dökelim her yerine dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 😉😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder