El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yufka
Sosu için;
- 1 şişe soda
- 200 ml sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday, mısır)
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm, elma)
Harcı için;
- Yarım kalıp beyaz peynir(ıspanak, kıyma, vs)
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
- Susam (çörekotu, tane haşhaş)
El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
- Fırınımızı alt üst fanlı 185 derecede ısıtıyoruz.
- Uygun bir kapta sosumuzun malzemelerini karıştırıyoruz (sos yetersiz gelir ise su ile çoğaltabilirsiniz. ).
- Ayrı bir kapta iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Tepsimizi güzelce yağlıyoruz ben tereyağ kullandım tercihe göre sıvı yağ da kullanılabilir.
- İlk kat yufkamızı tepsiye serip sosumuzdan serpiyoruz.
- İkinci yufkayıda serip sosumuzdan gezdirip iç harcımızın yarısını bu kata serpip üzerine yufka serip kalan harcı serpiyoruz .
- Kalan yufka ve sosu da kullanarak böreğimizi fırına vermeden dilim dilim kesip üzerine susam serpip fırına veriyoruz.
- 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder