14 Aralık 2020 Pazartesi

El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi

 

El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday, mısır)
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm, elma)

Harcı için;

  • Yarım kalıp beyaz peynir(ıspanak, kıyma, vs)
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için;

  • Susam (çörekotu, tane haşhaş)

El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Fırınımızı alt üst fanlı 185 derecede ısıtıyoruz.
  2. Uygun bir kapta sosumuzun malzemelerini karıştırıyoruz (sos yetersiz gelir ise su ile çoğaltabilirsiniz. ).
  3. Ayrı bir kapta iç harcımızı hazırlıyoruz.
  4. Tepsimizi güzelce yağlıyoruz ben tereyağ kullandım tercihe göre sıvı yağ da kullanılabilir.
  5. İlk kat yufkamızı tepsiye serip sosumuzdan serpiyoruz.
  6. İkinci yufkayıda serip sosumuzdan gezdirip iç harcımızın yarısını bu kata serpip üzerine yufka serip kalan harcı serpiyoruz .
  7. Kalan yufka ve sosu da kullanarak böreğimizi fırına vermeden dilim dilim kesip üzerine susam serpip fırına veriyoruz.
  8. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder