Balıkçının Elinden Çupra tarifi Tarifi
Balıkçının Elinden Çupra tarifi Tarifi İçin Malzemeler
- 8 çumra
- 1 küçük kase zeytinyağı
- 1 kaşık pulpiber (isteğe göre 2 kaşık)
- 1 bardak un
- 1 yemek kaşığı tuz
Balıkçının Elinden Çupra tarifi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak cupraların içini açıp temizliyoruz.
- Sonra dış fırçasıyla çeşmenin altında temizliyoruz süzgece koyuyoruz bembeyaz olması lazım suyunun da kalmaması lazım.
- Sonra yapmaya başlıyoruz balıklara kesik atıyoruz tuzluyoruz.
- Sonra püulbiber döküyoruz içine dışına sonra iki tarafını ünlüyoruz sonra fırçayla iki tarafına zeytinyağı sürüyoruz sonra fırın kağıdı köyüyoruz 250 derece fırını ısıtıyoruz.
- Sonra balıkları fırına atıyoruz balıklar biraz pistikten sonra 200 dereceye düşürüyoruz.
Ve oluyor zaten.
Püf noktaları.
Balıkları sadece pulbiber döküyoruz diğer baharatları eklerseniz balık tadı kalmaz balığında bir anlamı kalmaz balıkları fırına attıktan sonra basında durmanız lazım içi pişip üstü pişmesse fırının üs tarafına üstü pişip altı pişmesse fırının altına koymanız gerekir umarım beğenirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder