17 Aralık 2020 Perşembe

Bayatlamayan Kek Tarifi

 

Bayatlamayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı soğuk sade soda
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Bayatlamayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. 1 haftada hiç bayatlamayan, sünger gibi pofuduk bir kek hazırlamak için malzemeleri tek tek ekleyip iyice karıştırıp bir diğer malzemeyi ekleyelim.
  2. Yumurtayı iyice çırpalım.
  3. Üzerine sıvı yağı ekleyelim iyice karıştıralım.
  4. Üzerine şekeri ekleyip eridiğinden emin olana dek karıştıralım.
  5. Süt ve sodayı ekleyelim.
  6. Unu eleyerek bir bardak ekleyip çırpalım sonra ikinci bardağı ekleyim sonra üçüncü bardağı ekleyip iyice karıştıralım.
  7. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  8. Kek kalıbımıza margarin sürelim üzerine un dağıtalım iyice.
  9. Kek harcını kalıba döküp oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirelim.
  10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına kekimizi alalım.
  11. Pişen keki fırından çıkaralım ve üzerine temiz bir örtü serip 5 dakika dinlendirelim ve örtüyü çıkarıp kekin kalıpta soğumasını bekleyelim.
  12. Soğuyan keki kalıptan alıp dilimleyebilirsiniz.

😋afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder