Bayatlamayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı soğuk sade soda
- 3 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Bayatlamayan Kek Tarifi Yapılışı
- 1 haftada hiç bayatlamayan, sünger gibi pofuduk bir kek hazırlamak için malzemeleri tek tek ekleyip iyice karıştırıp bir diğer malzemeyi ekleyelim.
- Yumurtayı iyice çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı ekleyelim iyice karıştıralım.
- Üzerine şekeri ekleyip eridiğinden emin olana dek karıştıralım.
- Süt ve sodayı ekleyelim.
- Unu eleyerek bir bardak ekleyip çırpalım sonra ikinci bardağı ekleyim sonra üçüncü bardağı ekleyip iyice karıştıralım.
- En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbımıza margarin sürelim üzerine un dağıtalım iyice.
- Kek harcını kalıba döküp oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırına kekimizi alalım.
- Pişen keki fırından çıkaralım ve üzerine temiz bir örtü serip 5 dakika dinlendirelim ve örtüyü çıkarıp kekin kalıpta soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan keki kalıptan alıp dilimleyebilirsiniz.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder