17 Aralık 2020 Perşembe

Yoğurtlu Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi

 

Yoğurtlu Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı un
  • 3,5 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Üzerine dökmek için;

  • 7 kepçe yoğurt (dolu dolu)
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • Nane
  • Toz biber

Yoğurtlu Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur sıcak suyla ıslatılır dinlenmeye bırakılır.
  2. Demlenen bulgurun üzerine 1, 5 su bardağı un ilave edilir.
  3. Tuzu eklenir.
  4. Ara ara el ıslatarak iyice yoğrulur.
  5. Bulgur toparlanıp macun kıvamını alınca küçük parçalar koparılarak köfteler yuvarlanır.
  6. Yapma işlemi bitince geniş bir tencereye su koyulur kaynayınca tuzu eklenir.
  7. Kaynayan suya köfteler eklenir yaklaşık 8-10 dk pişirilir.
  8. Köfteler piştikten sonra süzgeçe alınır.
  9. Ayrı bir kasede yoğurt iyice çırpılır sarımsak ve tuz eklenir.
  10. Küçük bir tavada zeytin yağı tozbiber ve nane kızdırılır.
  11. Köfteler tabaklara pay edilir üzerinde önce sarımsaklı yoğurt daha sonra yağ eklenir.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder