16 Aralık 2020 Çarşamba

Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi

 

Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık (toz olana kadar çekin)
  • Yarım çay bardağından biraz az süt

Kreması için :

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 paket sıvı krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 1 paket vanilya

Sosu için :

  • 250 gram kadar böğürtlen
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Ben alt tabanından başlıyorum. 2 paket burçak bisküviyi rondodan toz haline gelecek kadar çekiyoruz.
  2. 1 bardak fındığı da toz haline gelecek kadar çekiyoruz.
  3. Bir kaba alıp üzerine 100 gram margarini ve yarım çay bardağından biraz az sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  4. Kelepçeli kalıbın dibine dökerek iyice bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Geçiyoruz ikinci adıma. Krema için çırpma kabına 500 gram labneyi alıyoruz ve 3 dakika çırpıyoruz.
  6. Sıvı kremayı da ekleyip 1-2 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  7. Yumurtaları da birer birer ekliyoruz ve her birini yaklaşık 1 dakika kadar iyice yiyene kadar çırpıyoruz.
  8. En son un, vanilya ve şekeri de ekleyerek kremayı hazırlıyoruz.
  9. Kelepçeli kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki kremanın dış kısmı ısıdan yanmasın.
  10. Kremayı döküyoruz vee fırın zamanı.
  11. Öncelikle fırına ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyuyoruz ki tatlımız çatlamasın.
  12. Tatlıyı 200 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
  13. 15 dk sonunda fırını 160 dereceye getiriyoruz ve 15 dk daha pişiriyoruz.
  14. Pişme işleminin sonunda fırının kapağını açmıyoruz, fırının ısısını tamamen kapatıp 1 saat kadar daha fırının içinde bekliyoruz.
  15. Bu süre sonunda fırını açıp kremanın katılaşıp katılaşmadığını kontrol ediyoruz. Katılaşmışsa krema tamam demektir.
  16. Geçiyoruz sos kısmına. Böğürtlenleri bir kaba alıyoruz. Üzerine şekeri ekliyoruz.
  17. Nişastayı su ile açıp ekliyoruz. 1 bardak suyu da ekleyerek ocağa alıyoruz.
  18. Kaynayınca altını kısıyoruz ve 10 dakika kadar daha pişmeye devam ediyoruz.
  19. Pişince vanilyayı da ekliyoruz ve sosumuz hazır.
  20. Sosu hazırladıktan sonra ben pötür kalmasını istemediğim için süzgeçten geçirdim ve tatlının üzerine döktüm. Bu şekilde 1 gece de buzdolabında dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder