Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı çekilmiş fındık (toz olana kadar çekin)
- Yarım çay bardağından biraz az süt
Kreması için :
- 500 gram labne peyniri
- 1 paket sıvı krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yumurta
- 1 paket vanilya
Sosu için :
- 250 gram kadar böğürtlen
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı su ile eritilir)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Böğürtlenli Cheesecake (Tam Ölçülü Garanti Tarif) Tarifi Yapılışı
- Ben alt tabanından başlıyorum. 2 paket burçak bisküviyi rondodan toz haline gelecek kadar çekiyoruz.
- 1 bardak fındığı da toz haline gelecek kadar çekiyoruz.
- Bir kaba alıp üzerine 100 gram margarini ve yarım çay bardağından biraz az sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın dibine dökerek iyice bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Geçiyoruz ikinci adıma. Krema için çırpma kabına 500 gram labneyi alıyoruz ve 3 dakika çırpıyoruz.
- Sıvı kremayı da ekleyip 1-2 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Yumurtaları da birer birer ekliyoruz ve her birini yaklaşık 1 dakika kadar iyice yiyene kadar çırpıyoruz.
- En son un, vanilya ve şekeri de ekleyerek kremayı hazırlıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki kremanın dış kısmı ısıdan yanmasın.
- Kremayı döküyoruz vee fırın zamanı.
- Öncelikle fırına ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyuyoruz ki tatlımız çatlamasın.
- Tatlıyı 200 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
- 15 dk sonunda fırını 160 dereceye getiriyoruz ve 15 dk daha pişiriyoruz.
- Pişme işleminin sonunda fırının kapağını açmıyoruz, fırının ısısını tamamen kapatıp 1 saat kadar daha fırının içinde bekliyoruz.
- Bu süre sonunda fırını açıp kremanın katılaşıp katılaşmadığını kontrol ediyoruz. Katılaşmışsa krema tamam demektir.
- Geçiyoruz sos kısmına. Böğürtlenleri bir kaba alıyoruz. Üzerine şekeri ekliyoruz.
- Nişastayı su ile açıp ekliyoruz. 1 bardak suyu da ekleyerek ocağa alıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıyoruz ve 10 dakika kadar daha pişmeye devam ediyoruz.
- Pişince vanilyayı da ekliyoruz ve sosumuz hazır.
- Sosu hazırladıktan sonra ben pötür kalmasını istemediğim için süzgeçten geçirdim ve tatlının üzerine döktüm. Bu şekilde 1 gece de buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder