Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur(bardak ölçüm 200ml)
- 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye
- İlikli kemik suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su(bulgurun cinsine göre su miktarı değişir)
- Tuz
- Zeytinyağı
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bulgur yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
- Tencereye az zeytinyağı koyup şehriyeleri ekliyoruz kavrulmaya bırakıyoruz.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine bulguru ekliyoruz 1-2 tur karıştırdıktan sonra tereyağını ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan bulgurun üzerine tuzunu, ilikli kemik suyunu(12 saat kaynatıp karton bardaklara doldurup dondurucuda saklıyorum pratik ve sağlıklı oluyor) ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav suyunu çekince ocakta en düşük dereceye alıp pilavı demlendiriyoruz.
- Bulgurlar yumuşayınca altını kapatabilirsiniz.
Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder