16 Aralık 2020 Çarşamba

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur(bardak ölçüm 200ml)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye
  • İlikli kemik suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su(bulgurun cinsine göre su miktarı değişir)
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
  2. Tencereye az zeytinyağı koyup şehriyeleri ekliyoruz kavrulmaya bırakıyoruz.
  3. Kavrulan şehriyelerin üzerine bulguru ekliyoruz 1-2 tur karıştırdıktan sonra tereyağını ekleyip kavuruyoruz.
  4. Kavrulan bulgurun üzerine tuzunu, ilikli kemik suyunu(12 saat kaynatıp karton bardaklara doldurup dondurucuda saklıyorum pratik ve sağlıklı oluyor) ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pilav suyunu çekince ocakta en düşük dereceye alıp pilavı demlendiriyoruz.
  6. Bulgurlar yumuşayınca altını kapatabilirsiniz.

Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor☺️.

Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder