Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi İçin Malzemeler
Çikolata Kaplı Beyaz Rüya için Malzemeler
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Alabildiği kadar hindistan cevizi (200 gr )
İçi için;
- İsteğe göre biraz fındık, badem veya çam fıstığı
Üzeri için;
- 250 gr sütlü sade çikolata
- 3 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi Yapılışı
- İlk önce sütü ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın.
- Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini azar azar ilave edin.
- Ele yapışmayacak yumuşak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin ( dinlenen harcın biraz daha sertleşmiş olması gerekiyor )
- Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın isteğe göre içine fındık veya fıstık koyun, elinize yuvarlayın. Buzdolabında tekrar biraz dinlendirin.
- Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
- Sıvı yağı çikolatayla iyice karıştırın.
- Hindistan cevizi toplarını içine batırıp iyice çikolataya bulayıp çatalla çıkarın ( ben demir telin üstüne koydum ama donunca alt kısmı demirlere hafif yapıştı, size tavsiyem alüminyum folyonun üzerine koyun ) ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder