Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pastanın Keki İçin;
- 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrı ayrı kullanılacak)
- 1 çay bardağı şeker (yarısı yumurta akları için, yarısı sarıları için)
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
Pastacı Kreması İçin;
- Yarım litre süt (500 ml)
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Ganajı İçin;
- 200 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 70 gram sütlü + 70 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı fındık kırığı (isteğe bağlı)
İçi İçin;
- 7 adet muz (eğer yerli muz kullanıyorsanız, 14 adet)
Kenarları İçin;
- Fındık kırığı
Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi Yapılışı
- Pastanın kekini yapmak için; ilk olarak karıştırma kabına yumurta aklarını alalım, şekeri yavaş yavaş ekleyerek köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
- Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarılarını alarak karıştıralım ve üzerine vanilya, süt, un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu ilave ederek tekrar karıştıralım.
- Yumurta sarılarının olduğu kek harcının içerisine, çırptığımız yumurta aklarının yarısını ekleyerek köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
- Sonrasında kalan yumurta aklarını da ilave edelim ve yavaş yavaş karıştırarak hamurumuzu hazırlayalım.
- Hazırladığımız kek harcını, pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz borcama dökelim ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
- Borcamı birkaç kez tezgaha vurarak, hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında 22 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken, biz de pastacı kremamızı hazırlamaya başlayalım. Pastacı kreması için; uygun bir tencerenin içerisine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı alalım ve karıştıralım.
- Tenceremizi ocağa alalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kremamız kaynamaya başladığında ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek, mikser ile çırpalım.
- Daha sonra kremamızı geniş bir kaseye alalım ve üzerini kremaya temas etmeyecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım, pişirme kağıdından tutarak borcamdan çıkartalım. Kek ve krema güzel bir şekilde soğuyana kadar bekleyelim.
- Kremamız soğuduktan sonra, sıkma torbamızın içerisine dolduralım,
- Kekimizi, muzların genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde keselim. Ben 7 şerit olacak şekilde kestim ancak muzların büyüklüğüne göre değişebilir.
- Daha sonra, kek dilimlerini ortadan ikiye keselim ve 14 küçük dikdörtgen elde edelim.
- Kekin sütü daha iyi çekmesi için, üzerine kürdan ile delikler açalım ve 1 tatlı kaşığı kadar süt gelecek şekilde keklerimizi ıslatalım. Kekler yumuşak olduğu için, tercihe bağlı olarak ıslatmayabilirsiniz.
- Kek dilimimizden 1 tanesini alalım ve içerisine sıkma torbasına doldurduğumuz kremamızdan sıkalım.
- Muzumuzu soyalım, ikiye bölelim ve kremamızın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirelim.
- Kremayı, muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvayalım. Bütün kek dilimleri bitene kadar, bu işleme devam edelim. Benim bu şekilde kremam tam geldi.
- Hazırladığımız pastalarımızı buzdolabına kaldıralım ve muzların sabitlenmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Pastamızı kaplayacağımız ganajı hazırlamak için, küçük bir tencerenin içerisine sıvı kremayı alalım ve tenceremizi ocağa yerleştirerek altını yakalım.
- İçerisine tereyağı ekleyerek ısıtalım. Bu noktada, kremanın kaynamamasına dikkat etmelisiniz.
- Isınan kremamızı ocaktan alalım ve içerisine sütlü ve bitter çikolatamızı ekleyerek, erimesini sağlayalım.
- Hazırladığımız ganajın içerisine, isteğe bağlı olarak fındık kırığını ilave edelim ve karıştıralım.
- Oda ısısına gelen ganajımızı dolaba kaldırarak, dinlendirelim.
- Pastamızı kaplamak için, telin altına pişirme kağıdı serelim ve telin üzerine pastalarımızı yerleştirelim.
- Hazırladığımız ganaj ile pastalarımızın tüm yüzeyini kaplayalım.
- Tüm pastalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra, kenarlarını fındık kırığı ile süsleyelim.
- Hazır olan pastalarımızı tabağımıza alalım ve dinlenmesi için 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder