16 Aralık 2020 Çarşamba

Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Dolgu kreması için ;

  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket kremşanti
  • 3.5 su bardağı süt

Üzeri için ;

  • 1 paket çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt

Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın.
  2. Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Süt ve sıvı yağı ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  4. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
  5. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Yağlanmış düz bir kek kalıbının içeresine boşaltın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
  8. Kekin dolgu kısmı içinse süt ile pudingi ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  9. Ocaktan aldığımız pudingin içerisine bir paket toz şantiyi döküp pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  10. Fırından çıkardığımız kekin sıcağı çıktıktan sonra şantili puding karışımı spatula ile kekimizin üzerine sürelim.
  11. Son olarak pudingimizin üzerine süt ile karıştırarak pişirdiğimiz çikolata sosumuzu gezdirip 5-6 saat dolapta soğuttuktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder