Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Dolgu kreması için ;
- 1 paket muzlu puding
- 1 paket kremşanti
- 3.5 su bardağı süt
Üzeri için ;
- 1 paket çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt
Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın.
- Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Süt ve sıvı yağı ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
- Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış düz bir kek kalıbının içeresine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
- Kekin dolgu kısmı içinse süt ile pudingi ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldığımız pudingin içerisine bir paket toz şantiyi döküp pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Fırından çıkardığımız kekin sıcağı çıktıktan sonra şantili puding karışımı spatula ile kekimizin üzerine sürelim.
- Son olarak pudingimizin üzerine süt ile karıştırarak pişirdiğimiz çikolata sosumuzu gezdirip 5-6 saat dolapta soğuttuktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder