12 Aralık 2020 Cumartesi

Çikolatalı Cheesecake Tarifi

 

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 120 gram tereyağ/margarin
  • 1 parça çikolata yağda eritilmiş

Kreması için:

  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 160 gram sütlü veya bitter çikolata

Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kelepçeli kalıbın tüm yüzeylerini yağlayıp pişirme kağıdı kaplayalım.
  2. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
  3. Eritmiş olduğunuz çikolatayı ve yağı bisküvilerle karıştıralım.
  4. Kalıbın tabanına bisküviyi yayalım. Bardağın arkası yardımıyla bisküviyi kalıba bastıralım.
  5. 10-15 dk buzdolabında dinlendirelim.
  6. Bu sırada kremasını hazırlayalım.
  7. Labne peyniri uygun bir kapta çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  8. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  9. Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpalım.
  10. Yumurtaları kırıp çırpalım.
  11. Son olarak nişasta ve vanilya  ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  12. Akışkan kıvama geldiğinde buzdolabına koyduğumuz bisküvinin üzerine dökelim.
  13. Kalıbımızı yarısına su doldurduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 10 dk pişirelim.
  15. Daha sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürüp yaklaşık 50-55 dk pişirelim.
  16. Cheesecake pişerken fırın kapağını açmayalım piştikten sonra kapağını açmadan fırını kapatalım yaklaşık 1 saat fırından çıkarmayalım.
  17. Çikolatalı sosunu hazırlamak için kremayı uygun bir kapta ısıtalım.
  18. Daha sonra çikolatayı ekleyip iyice karıştıralım.
  19. Hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp cheesecake üzerine dökelim.
  20. Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun💕🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder