17 Aralık 2020 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Et marinasyonu:

  • 500 gr dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet diş sarımsak
  • 1 adet büyük çay bardağı süt
  • 1 adet büyük çay bardağı soda
  • 1 adet çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, tozbiber ve kekik

Domates sosu:

  • 4 adet domates
  • 1 adet yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet çay kaşığı tuz
  • 1 adet tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
  • 500 gr sarımsaklı yoğurt ( üstüne )
  • 2 adet yemek kaşığı tereyağ ( etleri kızartınca )
  • 1 adet yemek kaşığı domates salçası ( kızartınca )
  • 1 kg patates

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etleri uzun ince dilimlere kesiyoruz.
  2. Sonra üstüne süt, soda ve zeytinyağ ekliyoruz.
  3. Küçük doğranmış bir adet kuru soğan ve sarımsak katıyoruz ve baharatlarla karıştırıp birlikte 1 saat bekletiyoruz.
  4. O ara patateslerimizi incecik çubuk gibi doğruyoruz ve en az yarım saat suda bekletiyoruz.
  5. Etlerimizi 2 yemek kaşığı tereyağla kavurmaya başlıyoruz.
  6. Önce bir kere ateşi yükseltip sonra orta ateşte kavuruyoruz.
  7. Salçamızı sonradan ekleyip bir daha kavuruyoruz tamamen suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  8. Ayrı bir tavada zeytinyağ ve tereyağını ısıtıp rendelenmiş domateslerimizi ekliyoruz.
  9. Tuz, kekik ve pulbiberini ekliyoruz sosumuzu ve kaynatıyoruz bir kere.
  10. Patateslerimizi yağda kızartıp tabağımıza diziyoruz.
  11. Sonra sarımsaklı yoğurt ve etimizi ekliyoruz en sonda domates sosumuzu ekleyerek servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder