Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Et marinasyonu:
- 500 gr dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet diş sarımsak
- 1 adet büyük çay bardağı süt
- 1 adet büyük çay bardağı soda
- 1 adet çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, tozbiber ve kekik
Domates sosu:
- 4 adet domates
- 1 adet yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet çay kaşığı tuz
- 1 adet tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
- 500 gr sarımsaklı yoğurt ( üstüne )
- 2 adet yemek kaşığı tereyağ ( etleri kızartınca )
- 1 adet yemek kaşığı domates salçası ( kızartınca )
- 1 kg patates
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etleri uzun ince dilimlere kesiyoruz.
- Sonra üstüne süt, soda ve zeytinyağ ekliyoruz.
- Küçük doğranmış bir adet kuru soğan ve sarımsak katıyoruz ve baharatlarla karıştırıp birlikte 1 saat bekletiyoruz.
- O ara patateslerimizi incecik çubuk gibi doğruyoruz ve en az yarım saat suda bekletiyoruz.
- Etlerimizi 2 yemek kaşığı tereyağla kavurmaya başlıyoruz.
- Önce bir kere ateşi yükseltip sonra orta ateşte kavuruyoruz.
- Salçamızı sonradan ekleyip bir daha kavuruyoruz tamamen suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir tavada zeytinyağ ve tereyağını ısıtıp rendelenmiş domateslerimizi ekliyoruz.
- Tuz, kekik ve pulbiberini ekliyoruz sosumuzu ve kaynatıyoruz bir kere.
- Patateslerimizi yağda kızartıp tabağımıza diziyoruz.
- Sonra sarımsaklı yoğurt ve etimizi ekliyoruz en sonda domates sosumuzu ekleyerek servise hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder