Fırında Beşamel Soslu(Karnabahar, Patates Ve Tavuklu) Yemek Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram karnabahar
- 2 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Bir kase kuşbaşı göğüs eti
- Tuz
- Kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 .5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu(Karnabahar, Patates Ve Tavuklu) Yemek Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı küçük küçük doğrayarak haşlayalım.
- Patatesleri yuvarlak dilim dilim keselim.
- Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ, kekik ve tuzla karıştırarak borcama dizelim.
- Patatesleri 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Üzerine haşlanmış karnabaharı ekleyelim.
- Göğüs etlerini tavaya alalım. Biberleri ve yağı ekleyerek kavuralım.
- Karnabaharların üzerine tavukları ekleyelim.
- Beşamel sos için yağda unu kavuralım. Sütü ekleyerek koyulaşana kadar karıştıralım. Karabiberi ekleyelim.
- Yemeğe beşamel sosu ekleyerek 180 derece de 20 dakika pişirip kaşarları ekleyerek pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder