17 Aralık 2020 Perşembe

Fırında Beşamel Soslu(Karnabahar, Patates Ve Tavuklu) Yemek Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu(Karnabahar, Patates Ve Tavuklu) Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram karnabahar
  • 2 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Bir kase kuşbaşı göğüs eti
  • Tuz
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu(Karnabahar, Patates Ve Tavuklu) Yemek Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük küçük doğrayarak haşlayalım.
  2. Patatesleri yuvarlak dilim dilim keselim.
  3. Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ, kekik ve tuzla karıştırarak borcama dizelim.
  4. Patatesleri 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
  5. Üzerine haşlanmış karnabaharı ekleyelim.
  6. Göğüs etlerini tavaya alalım. Biberleri ve yağı ekleyerek kavuralım.
  7. Karnabaharların üzerine tavukları ekleyelim.
  8. Beşamel sos için yağda unu kavuralım. Sütü ekleyerek koyulaşana kadar karıştıralım. Karabiberi ekleyelim.
  9. Yemeğe beşamel sosu ekleyerek 180 derece de 20 dakika pişirip kaşarları ekleyerek pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder