Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 bağ ıspanak
- 6 dal yeşil soğan
- 1 avuç peynir (tercihe göre)
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, pul biber
Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- Üzerine soğanları ince ince doğruyoruz, peynir, zeytinyağı tuz ve baharatları ekliyoruz.
- Bu şekilde iç harcımız hazır oluyor. Yufkayı komple açıyoruz sağ ve sol kanatlarını ortaya katlıyoruz (fotoğrafta gösterdim) iç harcını eşit 4 yufkaya yetecek şekilde dağıtıyoruz.
- Sonrasında aşağıdan yukarı doğru ne çok dar ne çok geniş kol kalınlığında rulo yapıyoruz.
- Dilim dilim kesiyoruz. Boyutlarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
- Büyük keserseniz dağılma olmaz. Üzerine erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağına yumurta sarısını ekleyerek çırpıyoruz ve fırça yardımıyla sürüyoruz.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.(el açması gibi çıtır olmakta ve iç malzemeleri çiğ koyulduğundan hem pratik hem vitamin bakımından zengin olmaktadır).
Afiyet olsunn 😌🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder