14 Aralık 2020 Pazartesi

Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 bağ ıspanak
  • 6 dal yeşil soğan
  • 1 avuç peynir (tercihe göre)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber, pul biber

Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  2. Üzerine soğanları ince ince doğruyoruz, peynir, zeytinyağı tuz ve baharatları ekliyoruz.
  3. Bu şekilde iç harcımız hazır oluyor. Yufkayı komple açıyoruz sağ ve sol kanatlarını ortaya katlıyoruz (fotoğrafta gösterdim) iç harcını eşit 4 yufkaya yetecek şekilde dağıtıyoruz.
  4. Sonrasında aşağıdan yukarı doğru ne çok dar ne çok geniş kol kalınlığında rulo yapıyoruz.
  5. Dilim dilim kesiyoruz. Boyutlarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  6. Büyük keserseniz dağılma olmaz. Üzerine erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağına yumurta sarısını ekleyerek çırpıyoruz ve fırça yardımıyla sürüyoruz.
  7. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.(el açması gibi çıtır olmakta ve iç malzemeleri çiğ koyulduğundan hem pratik hem vitamin bakımından zengin olmaktadır).

Afiyet olsunn 😌🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder