14 Aralık 2020 Pazartesi

Şeker Pare Tarifi

 

Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 yemek kaşığı irmik
  • Ve aldığı kadar un (2.5-3 su bardağı kadar)
  • 1 yumurta+1 yumurta beyazı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon(hazır limon suyu olmamalı)

Üzeri için;

  • Fıstık
  • 1 yumurta sarısı

Şeker Pare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynadığı an limonunu ekleyip altını kısıp 5 dk sonra kapatıyoruz.
  3. Hamur; un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  4. Ardından unda ilave edilerek hamur güzelce yoğrulur.
  5. 15-20 dk hamur dinlendirildikten sonra istediğiniz şekli vererek yağlamış olduğunuz borcama ve ya yağlı kağıdımıza diziyoruz.
  6. ❗üzerine yumurta sarısını sürerken 1 yemek kaşığı vanilya karıştırın ki yumurta kokusunu alsın.
  7. Ardından fıstıklarımızı da üzerlerine koyduktan sonra önceden 180 derecelik ısıtmış öldüğümüz fırınımıza veriyoruz.
  8. Şerbeti dolaba koyup soğutmaya bırakın.
  9. Fırından çıkan şekerparelere dökün.

Aralıklarla alt üst ederek şerbetini çekmesini sağlayanız.

Afiyet olsuun :)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder