Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3.5 yemek kaşığı irmik
- Ve aldığı kadar un (2.5-3 su bardağı kadar)
- 1 yumurta+1 yumurta beyazı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon(hazır limon suyu olmamalı)
Üzeri için;
- Fıstık
- 1 yumurta sarısı
Şeker Pare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadığı an limonunu ekleyip altını kısıp 5 dk sonra kapatıyoruz.
- Hamur; un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
- Ardından unda ilave edilerek hamur güzelce yoğrulur.
- 15-20 dk hamur dinlendirildikten sonra istediğiniz şekli vererek yağlamış olduğunuz borcama ve ya yağlı kağıdımıza diziyoruz.
- ❗üzerine yumurta sarısını sürerken 1 yemek kaşığı vanilya karıştırın ki yumurta kokusunu alsın.
- Ardından fıstıklarımızı da üzerlerine koyduktan sonra önceden 180 derecelik ısıtmış öldüğümüz fırınımıza veriyoruz.
- Şerbeti dolaba koyup soğutmaya bırakın.
- Fırından çıkan şekerparelere dökün.
Aralıklarla alt üst ederek şerbetini çekmesini sağlayanız.
Afiyet olsuun :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder