Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yumurta
- 1 tane sade soda(maden suyu)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 tane kabartma tozu
Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
- Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber vs. İstediğiniz baharatları ekleyip karıştırılır.
- Ayrı bir kapta 1 yumurta 1-2 dk çırpılır.
- Üzerine 1 şişe maden suyu eklenir.
- Un, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Homojen bir karışım elde edilir.
- Bu karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür.
- Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
- Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder