12 Aralık 2020 Cumartesi

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi

 

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 tane sade soda(maden suyu)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tane kabartma tozu

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
  2. Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber vs. İstediğiniz baharatları ekleyip karıştırılır.
  3. Ayrı bir kapta 1 yumurta 1-2 dk çırpılır.
  4. Üzerine 1 şişe maden suyu eklenir.
  5. Un, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Homojen bir karışım elde edilir.
  6. Bu karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür.
  7. Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
  8. Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder